Başkan Alıcık’tan yerli malı tüketim çağrısı

Başkan Alıcık’tan yerli malı tüketim çağrısı

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Alıcık mesajında, milli kaynakların bilinçli kullanılması ve Türk malı kullanımının özendiri...

Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı. Alıcık mesajında, milli kaynakların bilinçli kullanılması ve Türk malı kullanımının özendirilmesi ve yaygınlaştırılması gerektiği vurgusu yaptı.

Başkan Alıcık mesajının devamında şunları kaydetti; "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan ve ülkemizde her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanan Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası’nda yerli malı tüketmek noktasında halkımızı bilinçlendirmede biz yerel yöneticilere önemli görevler düşmektedir. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde Türkiye’de üretilen ürünler satışa sunulduğu halde ne yazıktır ki yabancı menşei ile piyasaya sunulan ve piyasaya çıktığı ülkede tercih edilebilir olan Türk üretimi mallar, iç piyasada yeterli değeri görmemektedir. Bugün, ekonomileri ülkemiz ekonomisiyle karşılaştırılamayacak kadar güçlü olan ülkelerde düzenlenen kampanyalar ile ülke insanı kendi ülkesinin malını satın alması için örgütleniyor. Diğer ülkelerin kendi ekonomilerinde söz sahibi olması engelleniyor. Tutum, yatırım ve yerli malların tercih edilmesi, çocuklarımıza küçük yaşlardan itibaren aileden başlayarak öğretilmesi gereken önemli ve gerekli bir olgudur ancak bu noktada yalnızca çocuklarımızın değil yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın bu özel ve önemli haftayı bilmesi ve farkındalık içinde olması gerekmektedir. Vatandaşlarımızın kimliğini, dilini, tarih bilincini, binlerce yıllık geleneklerini kaybetmeden mevcut milli kaynakları savurganlığa gitmeden kullanması, dışarıya bağımlılığımızı azaltacak ve kazançlarımızı ülkemiz için yatırımlarda kullanmanın yolunu açacak, Türkiye’nin bağımsız geleceği için önemli bir katkı sağlayacaktır. Şunu unutmamalıyız ki yabancı mal alırken, verdiğimiz paranın bir daha geri gelmeyecek ve ülke ekonomisine etkisi azımsanmayacak kadar büyük olacaktır. Bu nedenle, elimizden geldiği ölçüde Türk Malı kullanmalıyız. Yabancı ülkelere para akışını önlemede, Türk Malı kullanmanın yatırımcılarımızın yatırımlarını ülkemize yapmasının ülke ekonomimiz ve gelişimimiz için önemi büyüktür. Tüm halkımızın ve yatırımcılarımızın Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftasını en içten duygularımla kutlar, saygılarımı sunarım."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.