Başkan Atabay Barış ve Çok Kültürlülük Konferansında Konuştu

Başkan Atabay Barış ve Çok Kültürlülük Konferansında Konuştu

Merkezi Berlin’de bulunan Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü (IDI)’nin Çanakkale’de düzenlediği 3. Dünya Barış ve Turizm Konferansında Barış ve çok kültürlülüğünün dünyaya katkısı konuşuldu....

Merkezi Berlin’de bulunan Uluslar ve Kültürlerarası Diyalog Enstitüsü (IDI)’nin Çanakkale’de düzenlediği 3. Dünya Barış ve Turizm Konferansında Barış ve çok kültürlülüğünün dünyaya katkısı konuşuldu. Konferansta konuşan Didim Belediye başkanı Deniz Atabay, Didim’de bulunan Cemevine ibadethane statüsü verdikelrini söyledi.

Konferansa Didim’den Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, DİTAB Başkanı ve Belediye Meclis Üyesi Sevinç Karataş ve Didim Ticaret Odası Meclis Üyesi, Didim TÜRSAB BYK Genel Sekreteri Hikmet Atilla katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını IDI Genel Sekreteri Hüseyin Baraner yaptı. Turizmin, Barışın ve Kültür arası diyalogun işlendiği konferansa Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff konuşmaları ile destek verdiler, ayrıca yurt için de ve dışında Siyasetçiler, Akademisyenler, Teologlar ve Turizmciler konuşmacı olarak katıldılar. Konuşmacılar barışın sağlanmasının turizmin temel şartlardan biri olduğu ve turizm de her şey dahil sisteminin de eski popülerliğini kaybedebileceğini, kültür ve diğer turizm çeşitliliğinin ön plana çıkacağı vurgulandı.

DİDİM’İN ÇOK KÜLTÜRLÜLÜĞÜNE ÖRNEKLER VERDİ

Didim Belediye Başkanı Deniz Atabay’da Konferansta konuşmacı olarak “Popüler Turizm Merkezlerinde çok kültürlülük” konulu temayı işledi. Büyük bir ilgi ile dinlenen Atabay Didim’in büyük göç aldığı, bu göçe yabancı ülkelerden, bilhassa Britanya da yaşayanların da katıldığı, Didim de çok kültürlülüğe önem verdiklerini belirtti. Didim de bulunan Cemevine İbadethane statüsünü verdiklerini söyleyen Atabay, kısa süre önce Didim’in bir mahallesi olan Akbük te bulunan Kilise de Süryani bir çiftin nikahlarını kıydıklarını ve dolayısıyla şimdiye kadar Kütüphane olarak kullanılan Kiliseye böylelikle bir resmiyet kazandırdıklarını, yakında Didim de yaşayan Hristiyan dini mensuplarının ibadetlerini rahatlıkla yapabilmeleri için Kilise için bir yer tahsis edeceklerini belirterek, komşu Yunan Adaları ile de ilişkilerinin iyi olduğunu, hatta Leros Adası ile Partner şehir oldukları, Yunan Adalarına Deniz den seferlerin başlaması için uğraş verdiklerini, Almanya’nın Laubach kenti ile de Kardeş şehir olduklarını ifade etti. Konferans Gala Yemeği ile sonlandırıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.