Başkan Atay, “Karacasu’dan Yüzler” sergisini kıskandı

Başkan Atay, “Karacasu’dan Yüzler” sergisini kıskandı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde, 14 yıl önce fotoğraf tutkunları tarafından kurulan Nazilli Fotoğraf Amatörleri ve Plastik Sanatlar Derneği (NAFOD),Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde “Karacasu’dan Yüzler” fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu

Karacasu’daki dünyaca ünlü seramik atölyeleri ve insan yüzlerini konu edinen 60 fotoğraftan oluşan sergi büyük bir beğeni ile izleniyor. Dernek üyelerinin fotoğraflarında konu edindiği ve sık sık çalışmalarında yer verdiği, derinin, demirin, hamurun, çamurun ve mermerin hayat bulduğu ilçe olarak da bilinen Aydın’ın şirin ilçesi Karacasu’nun farklı yüzleri Karacasu, Denizli, Nazilli ve Muğla’nın ardından Efelerli sanatseverlere sunuldu. Sergi Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay’ı kıskanmasına neden oldu.

Sanatın ve sanatçının dostu olarak adından sıkça söz edilen Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’in de 4 fotoğrafının yer aldığı "Karacasu’dan Yüzler" sergisi Efeler Belediyesi, Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde açıldı. Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Gürer, Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, CHP Efeler Kadın Kolları Başkanı Özlem Ekiz, Nazilli Fotoğraf Amatörleri ve Plastik Sanatlar Derneği Başkanı Zeki Yavuzak ve sanatseverlerin katıldığı açılışta birbirinden ilginç fotoğraflardan oluşan 60 eser beğeniye sunuldu. Dünya genelinde başarılı çalışmalara imza atan ve çok sayıda derece alan dernek üyesi fotoğraf sanatçılarının eserleri izleyiciyi adeta büyüledi.

Sergi ile ilgili bilgilendirmede bulunan NAFOD Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Yavuzak, “Karacasu’nun günlük yaşamından portrelerin yer aldığı ’Karacasu’dan Yüzler’ sergimizle bu kez Efeler’deyiz. Dernek üyelerimizin 10 yıllık çalışmalarını bu yıl sergiye dönüştürdük. Sergiye destek veren Karacasu Kaymakamlığı ile Karacasu Belediye Başkanlığına teşekkür ediyorum” dedi.

Açılışta konuşan Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, “NAFOD üyeleri, ’Karacasu’dan Yüzler’ adlı sergisini ilk olarak Karacasu’da, ardından Denizli, Nazilli, Muğla ve Efeler’de sergiledi. Karacasu’nun eko turizmine katkıda bulunacak bu sergi için dernek üyelerine teşekkür ederim” diye konuştu.

BAŞKAN ATAY KISKANDI

“Kıskandığımı belirtmek istiyorum” diyerek sözlerine başlayan Efeler Belediye Başkanı Fatih Atay, “Karacasu’dan Yüzler” sergisinin Efeler’de sergilenmiş olmasından hem sevindim hem de üzüntü duydum. O da şundan Efeler ilçesinde böyle bir sergiyi sanatseverlerle buluşturdukları için çok teşekkür ediyorum. Buradan bir davette bulunuyorum. Efeler’den Yüzler’ için gerekli çalışmayı yapmanızı ve bunun için gerekli katkıyı vermeye hazır olduğumu belirtmek isterim” sözleriyle NAFOD üyelerini Efeler’e davet etti.

“NAFOD üyelerinin eserlerinden gurur duyuyorum. Biraz sonra fotoğrafın nasıl sanat eserine dönüştüğünü göreceksiniz” diyerek “Karacasu’dan Yüzler” sergisinden övgüyle söz eden Aydın Vali Yardımcısı Ömer Faruk Gürer, dernek üyelerine başarı dileyerek, çalışmalarına devam etmelerini istedi.

Yapılan konuşmalardan sonra 30 üyenin 60 fotoğrafının bulunduğu Karacasu ve kırsalında çektikleri, günlük yaşam ve portre fotoğraflarından oluşan ’Karacasu’dan Yüzler’ sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Protokol üyelerinin gezdiği sergi 24-28 Şubat 2020 tarihleri arasında gezilebilecek.  

012-011.jpg016-014.jpg022-014.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.