Başkan Atıcı, Milas’taki barajların durumunu değerlendirdi

Başkan Atıcı, Milas’taki barajların durumunu değerlendirdi

Muğla’nın Milas ilçesinde Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, son günlerdeki yağışlarla birlikte ilçeyi çevreleyen barajlardaki durumu değerlendirerek, su seviyesinin istenilen noktada olmadığını, buna...

Muğla’nın Milas ilçesinde Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, son günlerdeki yağışlarla birlikte ilçeyi çevreleyen barajlardaki durumu değerlendirerek, su seviyesinin istenilen noktada olmadığını, buna rağmen yağışlarla birlikte artan seviyenin sevindirici olduğunu söyledi.

İçinde bulunduğumuz kış aylarının kurak geçmesi, Milas sınırları içindeki barajlardaki su seviyelerinin de istenilen seviyede olmaması nedeniyle önümüzdeki yaz aylarının sorunlu geçeceğine dikkat çeken Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, barajları gezerek son durum hakkında değerlendirmelerde bulundu. Su seviyesinin beklenilen miktarda olmasa da yağışlarla birlikte bir miktar artış göstermesinin sevindirici olduğunu söyleyen Atıcı; “Kış aylarının birkaç gün öncesine kadar kurak geçmesinin, önümüzdeki yaz aylarında ne gibi sorunlar yaratacağını, tarımsal sulama için hangi tedbirlerin alınması gerektiğini, DSİ Bölge yetkilileriyle sürekli yaptığımız görüşmelerde karşılıklı olarak bilgi paylaşımında bulunuyoruz. Barajlardaki su seviyesi hepimizde ciddi endişeler yaratıyordu, ancak son birkaç gündür yağan yağmurlarla biraz olsun umutlandık. Her ne kadar aşırı yağışlar bazı istenmeyen sonuçlar doğursa da, önümüzdeki yaz aylarında çiftçinin daha fazla mağduriyet yaşamaması için bu yağışlara ihtiyacımız var” diyerek, bölgemizdeki yağış miktarının artmasının sevindirici olduğunu söyledi.

Geçmiş olsun dileklerini iletti

Öte yandan Milas Ziraat Odası Başkanı İsmail Atıcı, yağışlar sonucunda; Aktaş, Damlıboğaz, Ovakışlacık, Savran, Avşar, Yaşyer gibi mahalleleri kapsayan ovada meydana gelen sel baskınlarına da değinerek; “Uzun yıllardır biz bunu hep yaşıyor ve adeta bir film sahnesinin tekrarı gibi izliyoruz. Yani bir anlamda beklenen bir şeydi Çarenin, o bölgede bir kanal açılması olduğunu ancak o bölgedeki arazilerin özel mülkiyet olması ve bu nedenle mülk sahiplerinin yasal izni vermesi gerektiğini söylüyoruz. Çare bu, ancak bir türlü o yasal izinleri mülk sahiplerinden alamıyoruz. Dolayısıyla DSİ de bir şey yapamıyor. Yazık!.. İnsanlar her yıl bin bir emek ve çabayla tarlasını ekiyor, iyi bir mahsul almayı umut ediyor ancak ne yazık ki her yıl yaşanan bu sorun, meydana gelen sel baskınları bu umudu alıp götürüyor. O bölgede bir kanal açılmasıyla ilgili, Oda olarak yazışmalar ve görüşmelerimiz sürüyor. Umarım en kısa zamanda sonuç alırız. Bu arada, zarar gören çiftçilerimize de geçmiş olsun diyorum” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.