Başkan Aydın: "Musiki Zengin Medeniyetimizin Bir Göstergesidir"

Başkan Aydın: "Musiki Zengin Medeniyetimizin Bir Göstergesidir"

Meşk-i Musiki programına katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Musiki bizim değerler sistemimiz ve aile hayatımızın içinden çıkan zengin medeniyetimizin bir göstergesidir” dedi.Eyüp Belediye Baş...

Meşk-i Musiki programına katılan Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, “Musiki bizim değerler sistemimiz ve aile hayatımızın içinden çıkan zengin medeniyetimizin bir göstergesidir” dedi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Eyüp Kültür Sanat Merkezi’ndeki Meşk-i Musiki programına katıldı. Yirminci yüzyılın Türk Musikisi’nde çığır açan Tamburi Cemil Bey’in hayatı ve eserlerinin tanıtıldığı programda eserlerin hikayesine de değinildi. Aile ve lalasının batı tarzı eğitimle yetiştirdikleri Cemil Bey’in, Osmanlı’daki geleneksel tarzı yenilikçi üslupla bestelemesi sonucuyla Batı Müziği’nin temsilcisi olarak kayıtlara geçtiğinin belirtildiği programda Remiz Aydın, mahur peşrevi, ağır aksak şarkı, muhayyer saz semaisi, devr-i hindi hüseyni şarkısı, hicazkar saz semaisi ve ırak taksimlerini dinledi.

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, musikinin kültür ve yaşam tarzımızı anlatan önemli bir medeniyet simgesi olduğunu vurgulayarak, “Musiki bizim değerler sistemimiz ve aile hayatımızın içinden çıkan zengin medeniyetimizin bir göstergesidir. Repertuarında çeşitli üsluplar taşıması farklı kültürlerin bir arada yaşamasına örnek teşkil ediyor. Her makam ve formlarda ayrı bir yaşam ve ayrı bir hikaye olması tarihimizin ne kadar canlı ve güçlü olduğunu kanıtlamaktadır” dedi.

Program taş plak kayıtlarından çalınan eserlerle son buldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.