Başkan Çerçioğlu, “Aydın Valisi Hizmetleri Engellemeye Çalışıyor”

Başkan Çerçioğlu, “Aydın Valisi Hizmetleri Engellemeye Çalışıyor”

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, merkez Efeler ilçesinde kurmayı planladığı Dünya İş Merkezi (DİM) 1 ve DİM 2 projelerinin hayata geçmemesi için türlü engeller çıkarılmaya çalışıldığ...

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, merkez Efeler ilçesinde kurmayı planladığı Dünya İş Merkezi (DİM) 1 ve DİM 2 projelerinin hayata geçmemesi için türlü engeller çıkarılmaya çalışıldığını iddia etti.

Danıştay 8. Dairesinin, Aydın Valiliğinin kurduğu devir, tasfiye ve paylaştırma komisyonun mal paylaşımını yasaya uygun bulmayarak iptal ettiğini hatırlatan Başkan Çerçioğlu, "Mallarımızın tekrar Aydın’a verilmesi için ilk günden itibaren sürdürdüğüm mücadeleme devam ediyorum. Aydın’ın malları Aydın’da kalmalı şeklinde ilçelerimize asılan pankartlardan bile rahatsız olup, resmi yazılarla bizden bu pankartları kaldırmamızı istiyorlar. Güya pankartlar çevre kirliliği yaratıyormuş. Bu pankartlardan kimin rahatsız olduğunu sadece ben değil tüm Aydın biliyor. ’Aydın’ın en değerli mülklerine kıymayın’ dedim. Beni komisyondan çıkardılar ama Türk yargısı gereğini yaptı ve oyunlarını bozdu. Hukuk ’Haksızsınız, yanlış yaptınız’ dedi. Şimdi de aynı yanlışa devam etmeye çalışıyorlar. Vali yine aynı hatayı yapmaktadır. Büyükşehir Belediyesi Aydın halkına hizmet etmektedir. Üzülerek görüyorum ki, Aydın Valisi halka yapılan hizmetten rahatsız olmaktadır. Mal paylaşımında yine adil olmayacağını açıkça ifade etmektedir" dedi.

Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin kiralık hizmet binasında faaliyet göstermekte olduğuna işaret eden Çerçioğlu, “Peki, kapatılan İl Özel İdaresinin binası neden bize verilmedi. Oysa 6360 sayılı yasa ile tüzel kişilikleri kaldırılan il özel idarelerinin her türlü taşınır ve taşınmaz malları, hak, alacak ve borçları, komisyon kararıyla ilgisine göre kurumlara devredilmesi gerekirken, bize sadece su depoları mezarlıklar ve hurda araçlar devredildi. Ayrıca tüm borçlar ve mali yükleri ile birlikte tüm personel devredildi. Şimdi kiralık binada hizmet veren ASKİ bütün hizmetlerini ilçelerimizde de ofis ve şantiye yerleri kiralayarak yürütüyor. Valilikten bir an önce yasal olarak Büyükşehir Belediyemize devretmesi gereken taşınır ve taşınmaz malların devrini gerçekleştirmesini bir kez daha istiyorum. Aydınlılara hizmet etmemize hiç kimse engel olamayacaktır. Öncelikle kapatılan İl Özel İdaresinin binasını bize bir an önce devretsinler ki ASKİ’yi kiralık binalardan kurtaralım. Milletin parası doğru hizmetlere harcansın. Aksi halde bize devredilmeyen hizmet binaları nedeniyle ödemek zorunda kaldığımız kiralardan kamu zararı olarak vali ve komisyon üyeleri sorumlu olacaktır” diye konuştu.

DİM 1 projesinin önemine değinen Başkan Çerçioğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bu proje Aydın için çok önemlidir. Aydının prestij projesidir. Aydın Valisi Erol Ayyıldız projenin hayata geçmemesi için çaba sarf etmektedir. Benim tüm hayatım Aydın‘a ve Aydınlılara hizmet etmeye adanmıştır. Emin olsunlar ki, yapacakları kasıtlı engellemeleri yine yargıya taşırım. Yasalar çerçevesinde her türlü mücadeleyi yaparım. Aydın halkının hizmet almasını engellemek için kimse çaba sarf etmesin, halka nasıl hizmet edebilir sizin peşinde olsun”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.