Başkan Çerçioğlu; “Biz Yörük’üz Bu Bizim Öz Kültürümüz”

Başkan Çerçioğlu; “Biz Yörük’üz Bu Bizim Öz Kültürümüz”

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'nun himayesinde yapılacak olan Aydın Geleneksel Deve Güreşleri Halı Gecesi gerçekleşti. Gecede konuşan Başkan Çerçioğlu, edineceği “Topuklu Efe” ile devecilere rakip çıkacağını söyledi.

AYDIN 24 HABER 

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinde deve güreşi sezonu başladı. Develerin kızışma dönemi olan Kasım ve Mart ayları arasında yapılan güreşler, yöre halkı tarafından en çok tercih edilen etkinliklerin başında geliyor. . Sabah saatlerinde başlayan güreş, gün batımına kadar devam ediyor.

AYDINSPOR YARARINA YAPILACAK

Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden gelen şampiyon develerin kupa karşılaşmalarının yapılacağı,  Aydın Geleneksek Deve Güreşleri 22 Aralık 2013 Pazar günü Ilıcabaşı mahallesi Ayter alanında yapılacak. 170 devenin katılacağı güreş, Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun himayesinde, Aydın Belediyesi’nin katkılarıyla Aydınspor 1923 yararına yapılacak. Güreşten bir gün önce gerçekleştirilen Geleneksel Halı Gecesi’nde konuşan Türkiye Deveciler Federasyonu Genel Başkanı Metin Çetin, amaçlarının Aydın Deve Güreşlerini, Türkiye’nin en ünlü şampiyon develerinin katıldığı en büyük güreşini gerçekleştirmek olduğunu söyledi. Çetin, “Türk- Yörük geleneği olan deve güreşlerine katkıları nedeniyle Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na teşekkür ediyoruz” dedi.

“BİZ YÖRÜK’ÜZ. BU BİZİM ÖZ KÜLTÜRÜMÜZ”

CHP, 22. dönem Aydın Milletvekili ve Efeler Belediye Başkan aday adayı Mesut Özakcan, CHP eski il başkanlarından Diş Hekimi Rauf Değirmenci, CHP Efeler ilçe Başkanı Bayram İnci ile birlikte Halı Gecesi’ne katılan Özlem Çerçioğlu, devecilerden yoğun ilgi gördü. Deve güreşlerine hep sempati ile baktığını belirten Başkan Çerçioğlu, deve güreşleri ile ilgili ilginç bir anısını anlattı. Çerçioğlu; “Babam henüz 8 yaşında iken beni deve güreşine götürdü. Ben soğuktan mızmızlanınca babam bana; ‘Kızım biz Yörük’üz. Bu bizim öz kültürümüz’ dedi. O günden sonra deve güreşlerine hep sempati ile baktım” diye konuştu.

“ENGELLEMEYE ÇALIŞTILAR”

Aydın Geleneksel Deve Güreşleri’ni engelleşmeye çalışanlar olduğunu kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Tüm engellemelere rağmen, Türk-Yörük geleneği ve öz kültürümüz olan deve güreşlerinin yapılması için gerekeni yaparak 15 gün içinde tüm hazırlığı yaptık. Bu güreşte iki rekor kırılacak. Birincisi 20 bin kişi bekliyoruz, bu bir rekor olacak. İkincisi 170 tane Türkiye’nin en önemli develeri katılacak. Bu da bir rekor olacak” şeklinde konuştu.

“TOPUKLU EFE” DEVECİLERE RAKİP OLACAK

Gelecek yıl yapılacak deve güreşlerinde devecilere rakip olacağını belirten Başkan Çerçioğlu’nun “Gelecek yıl benim de bir devem olacak. Adı da ‘Topuklu Efe’ olacak” şeklindeki sözleri devecilerden uzun süre alkış aldı.

Geceye katılanlara üzerinde “Özlem Çerçioğlu T.C. Aydın Belediye Başkanı” yazılı “yağlık” dağıtılırken, Başkan Çerçioğlu’na ise deveci şapkası hediye edildi.  

hali-gecesinden-(1).jpg

hali-gecesinden-(2).jpg

hali-g.jpg

hali-gecesinden-(3).jpg

hali-gecesinden-(4).jpg

hali-gecesinden-(5).jpg

hali-gecesinden-(6).jpg

hali-gecesinden-(7).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum