Başkan Çerçioğlu ile Kaymakam Aksoy tartıştı

Başkan Çerçioğlu ile Kaymakam Aksoy tartıştı

Aydın İl Koordinasyon Kurulu 3’üncü dönem toplantısında Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy tartıştı.

Aydın İl Koordinasyon Kurulu’nun 2017 Yılı 3’üncü Dönem Toplantısı Kuşadası'nda Korumar Hotelde yapıldı. Toplantıya, Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, ADÜ Rektörü Prof. Dr. Cavit Bircan, ilçe kaymakamları, ilçe belediye başkanları, yatırımcı bölge ve il müdürleri ile meslek kuruluşları, oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.  

İl genelindeki yatırımlar, koordinasyonu gerektiren konular, uygulamada karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıya, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ile Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy arasında yaşanan tartışma damga vurdu. 

ÇERÇİOĞLU'NU ÜSLUBUNU DÜZELTMESİ KONUSUNDA UYARAN KAYMAKAM AKSOY SALONU TERK ETTİ 

Kuşadası’na yapılması planlanan sağlık yatırımları hakkında bilgi verildiği sırada söz alan Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Kuşadası’nın beton yığınına döndüğünü belirterek, “Şehrin içerisinde sağlık tesisinin olmasının doğru olmadığını düşünüyoruz. Yazın Kuşadası’nın trafiği zaten oldukça yoğun. Ambulansların orada trafiği daha da yoğunlaştıracağı düşüncesindeyiz. Yeni bir yer lazım ama kentin ikinci çemberinde olması gerektiğini düşünüyoruz. Kaymakamlık, sağlık ve emniyet gibi kamu kuruluşlarını şehir merkezinden çıkartıp, şehir dışına taşınması ve o alanların kamuya açık, insanların spor yapabileceği, nefes alabileceği sosyal alanlara dönüştürülmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu konu Büyükşehir Belediye Meclisi’nde de gündeme geldiğinde meclis üyelerinin düşüncesi buydu” diye konuştu.  

Çerçioğlu’na yanıt veren Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy da, “Reis hanımın bu yaklaşımı doğru değildir. Biz oraya kaymakamlığı taşıyacak değiliz. Kaymakamlık statüsü olmadığı taktirde birden çok kurum bir arada olamıyor. Birbirimizi dinlemiyoruz, yapmayınız lütfen” dedi. 

Aksoy'un konuşması üzerine Çerçioğlu, “Sayın Kaymakamım ilk önce sözlerinize dikkat edin. Burada herkes özgürce, birbirine saygılı bir şekilde düşüncesini söylüyor. Benim de düşüncem bu yönde. Neden düşünceme saygı göstermeyip, bu şekilde hitap etme ihtiyacı duydunuz?” diye konuştu. 

Kaymakam Aksoy , “Çünkü yanlış söylediniz. Kaymakamlık oraya geçmeyecek. Kaymakamlığın yeri vardır, devletin yeri vardır. Siz bana utanmadan bir önceki toplantıda Büyükşehir Belediye Başkanı olarak Kuşadası Kaymakamı’na ‘Takozluk etmeyin’ dediniz” ifadesini kullandı. 

Toplantıda gerginliğin yükselmesi üzerine Kaymakam Aksoy, Vali Yavuz Selim Köşger’den izin isteyerek toplantı salonunu terk etti. 

Şerif AKARÇEŞME-Kuşadası

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.