Başkan Çerçioğlu’dan Afet Bölgesi Çağrısı

Başkan Çerçioğlu’dan Afet Bölgesi Çağrısı

Aydın’da on binlerce dönüm tarım alanı sular altında kaldı. Bölge çiftçisi su baskını ve maddi zarar ile boğuşurken, ilk tepki yine Topuklu Efe lakaplı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan geldi.

Aşırı yağışlar sebebi ile Bozdoğandaki Kemer ve Çine’deki Adnan Menderes Barajı’nın kapakları açılıp su bırakılınca Aydın’da on binlerce dönüm tarım alanı sular altında kaldı. Bölge çiftçisi su baskını ve maddi zarar ile boğuşurken, ilk tepki yine  Topuklu Efe lakaplı Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’ndan geldi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bozdoğan, Sultanhisar, Atça, Aydın ve Söke ovalarımız ile Yenipazar’daki on binlerce dönüm tarım arazimiz sular altında. Çiftçimizin zararı büyük. Buralar en kısa sürede afet bölgesi ilan edilmeli” dedi.

Aşırı yağışlar sebebi ile Bozdoğan ve Çine’de barajlardan güvenlik sebebi ile  su bırakılması ile  tarım alanlarının sular altında kaldığını ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye  Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Bozdoğan ve Çine’deki baraj kapakları aşığı yağış sebebi ile açılarak su bırakıldı. Bozdoğan, Sultanhisar, Atça, Aydın ve Söke ovalarımız ile Yenipazar’daki tarım alanları sular altında. Çiftçilerimizin durumu  çok kötü, zararları büyük. Bu bölgeler acilen afet bölgesi ilan edilerek, çiftçimizin yaraları sarılıp, zararları karşılanmalı. Yetkililerden ricamız hemen gerekli çalışmayı başlatmaları” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.