Başkan Çerçioğlu’na Sürpriz Hediye

Başkan Çerçioğlu’na Sürpriz Hediye

Aydın Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, marangoz esnafı ile “Ustalara Vefa” Gecesinde buluştu. Gecede “Aydın’ın başbakanı” ilan edilen Çerçioğlu’na “başkanlıktan inmesin” diye bir de koltuk hediye edildi.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın Marangozlar Odası üyeleri ile bir araya geldi. Efeler ilçesinde gerçekleşen yemekli “Ustalara Vefa” gecesine, Başkan Çerçioğlu’nun yanı sıra Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı, Karpuzlu Belediye Başkanı Tuğrul Ozan, Aydın Esnaf Odaları Birlik Başkanı Selahattin Çetindoğan, Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, CHP Efeler İlçe Başkanı Bayram İnci ve marangoz esnafı katıldı.

TOPUKLU EFE’YE YENİ SIFAT

Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, Başkan Özlem Çerçioğlu’nu Aydın’ın başbakanı ilan etti. Algün’ün Çerçioğlu’nu salona girerken “Aydın’ın başbakanı, Topuklu Efe aramıza hoş geldiniz” şeklindeki anonsu alkışlarla destek buldu.

“Ustalara Vefa” gecesinin açılış konuşmasını yapan Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün, “Marangoz esnafı şartlarını zorlayarak çalışıyor. çok çile çekiyor. O da olarak çile çeken ustalarımızı bir araya getirelim istedik. Alış veriş yaptığımız dört büyük firmaya düzenleyeceğimiz etkinliğe katkı sağlamalarını istedik. Ancak bize cevap bile vermediler. Bunun üzerine konuyu Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu’na ilettik. Başkanımız hiç tereddüt etmeden ‘ustalarımıza vefa göstermemiz gerek’ diyerek bu etkinliği düzenledi. Başkanıza çok teşekkür ediyorum” dedi.

58 YILDA BİR İLK

58 yıldan bu yana marangozluk yapan Abdurrahman Çakmak, “58 yıldır böyle güzel bir etkinliğe şahit olmadım. Bizi bir araya getiren Büyükşehir Başkanı Özlem Çerçioğlu’na minnettarız” diyerek etkinlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

AHŞABA CAN VEREN ELLER

Marangozluk mesleğinin çok özel bir iş olduğunu kaydeden Başkan Çerçioğlu, “Sizler ahşaba can veren ellersiniz. Fabrikasyon işlerinin fazla bir değeri yok. El emeğiniz ile ahşaba can veriyorsunuz. Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün böyle bir etkinlik yapabilir miyiz diye bana geldiğinde çok heyecanlandım. Sizlerle birlikte olmaktan çok mutlu oldum” diye konuştu.

baskan-cercioglu’na-surpriz-hediye.JPGYapılan konuşmaların ardından üzerinde Aydın’ın simgeleri olan pamuk, zeytin, incir, üç gözler ve efe figürlerinin yer aldığı ve tasarımı Aydın Marangozlar Odası Başkanı Süleyman Algün’ün eşi ve oğluna ait yapımını Süleyman Çıkrıkçı’nın gerçekleştirdiği el işi oyma tablo hediye edildi.

BAŞKANLIKTAN HİÇ İNMESİN DİYE

Hediye edilen el işi oyma tabloyu Marangozlar Odası başkanından alan Başkan Çerçioğlu kendisine hediye edilen Abdurrahman Çakmak’ın el emeği ile yaptığı oyma koltuğu görünce çok şaşırdı. Usta Abdurrahman Çakmak, “Belediye başkanlığından hiç inmeyin diye bu koltuğu hediye ediyorum” dedi.

TÜRK KAHVESNİ BU KOLTUKTA İÇECEĞİM

Başkan Çerçioğlu ise, “Ustalarımızın ellerine sağlık. Çok güzel olmuş. Bu koltuğu evimin bir köşesine koyacağım. Biliyorsunuz günde 18 saat çalışıyorum. Günün yorgunluğunu bu koltukta Türk kahvesi içerek atacağım” diye konuştu. Çerçioğlu, hediyeler nedeniyle ustalara teşekkür etti.

Geceye katılan marangoz esnafı geç saatlere kadar müzik eşliğinde eğlenerek stres attı.

baskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-001.JPGbaskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-002.JPGbaskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-003.JPGbaskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-004.JPGbaskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-005.JPGbaskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-006.JPGbaskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-007.JPGbaskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-008.JPG

baskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-009.JPGbaskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-010.JPGbaskan-cercioglu’na-surpriz-hediye-011.JPG

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.