Başkan Ergün: “3 Mayıs Yeniden Şahlanışa Vesile Olsun”

Başkan Ergün: “3 Mayıs Yeniden Şahlanışa Vesile Olsun”

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Başkan Ergün, “3 Mayıs 1944 tarihinin 72’nci yıldönümünün toparlanmaya, silkinmeye ve yeni...

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü münasebetiyle bir açıklama yaptı. Başkan Ergün, “3 Mayıs 1944 tarihinin 72’nci yıldönümünün toparlanmaya, silkinmeye ve yeniden şahlanışa vesile olması en samimi dilek ve duamdır.” dedi.

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, 3 Mayıs Milliyetçiler Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında şunlara yer verdi:

“Türk milliyetçiliğinin bir asrı aşan fikir serüveninde, sahip olduğu anlam ve neden olduğu gelişmeler bakımından hayati bir yeri bulunan 3 Mayıs 1944 ruhunu ve yıldönümünü hatırlıyoruz ve yâd ediyoruz. Rahmetle andığımız merhum Hüseyin Nihal Atsız’ın; cesur, atılgan ve geri adım atmayan milliyetçi dirilişe muhalefet eden ve bundan rahatsızlık duyan güruhla başlattığı mücadelenin yargıya taşınması 3 Mayıs hadiselerini ortaya çıkarmıştır. İç ve dış tehdit kanallarının genişlediği, milli birlik ve beraberlik iradesinin beka düzeyinde tartışmaya açıldığı, millet ve milliyetçiliğin karşı taarruzlarla değersizleştirilmeye çalışıldığı bir dönemde 3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyoruz. Türk milletinin üzerinde dolaşan kara bulutların her tarafı sarmaya ve kaplamaya başladığı bir dönemde, milliyetçiliğin bayram gününü idrak etmek elbette önemli ve anlamlıdır. 3 Mayıs 1944 tarihinin 72’nci yıldönümünün bir toparlanmaya, silkinmeye ve yeniden şahlanışa vesile olması en samimi dilek ve duamdır. Bu duygu ve düşüncelerle büyük Türk Milletinin ve değerli dava arkadaşlarımın ‘3 Mayıs Milliyetçiler Günü’nü kutluyor; milliyetçi kahramanları şükran ve minnetle anıyor; başta merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş olmak üzere, hayatlarını kaybeden tüm dava şehitlerine Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.