Başkan Ferit Karabulut: Türk milleti, ya şehittir  yada şehit torunu, ya gazidir yada gazi torunu

Başkan Ferit Karabulut: Türk milleti, ya şehittir yada şehit torunu, ya gazidir yada gazi torunu

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.19 Eylül Gaziler günü Altıntaş’ta Belediye Parkında bulunan Atatürk büstüne Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve Altıntaş Be...

Kütahya’nın Altıntaş ilçesinde, Gaziler Günü, düzenlenen törenle kutlandı.

19 Eylül Gaziler günü Altıntaş’ta Belediye Parkında bulunan Atatürk büstüne Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik ve Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut’un çelenk sunumuyla başladı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasıyla devam edilen programı müteakip Altıntaş Belediyesi Düğün Sarayında Şehit ve Gazi ailelerinin yakınları için verilen yemeğe geçildi.

Yemekte bir konuşma yapan Altıntaş Belediye Başkanı Ferit Karabulut, ’’Türk Milleti, ya şehit çocuğudur yada torunu, ya gazidir yada gazi çocuğu veya torunu. Rabbim gazilerimize uzun ömür versin. Şehitlerimize rahmet eylesin, Türk Milletini, kıyamete kadar, vatanının ve inancının şuurunu idrak etmede daim eylesin’’ dedi.

Şehit ve Gazi ailelerinin sorunlarının her zaman takipçisi olduklarını söyleyen Altıntaş Kaymakamı Musa Kazım Çelik, ’’“Tarihin her döneminde tüm zorluklara karşı hür yaşamayı, bağımsızlık ve istiklalini canı pahasına korumayı ilke edinen asil milletimiz, bu uğurda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saymıştır. Bugün de milletimizin huzur ve güvenliğinin temini için canını ve bedenlerinin bir parçasını bu topraklara feda eden şehit ve gazilerimiz bulunmaktadır. Milletimiz şehitlerini, şehitlerinin emanetlerini ve gazilerimizi daima başının üzerinde tutmaktadır. Vatan ve bayrak sevgisi gibi değerleri her şeyden üstün tutarak düşmana karşı gözlerini kırpmadan mücadele veren kahraman gazilerimiz, geçmişte olduğu gibi gelecekte de minnet ve şerefle anılacak, her daim en üstün payelere layık görülecektir. Birlik ve beraberliğimizin, millet olma bilincimizin temelleri aziz şehitlerimizle birlikte gazilerimiz tarafından atılmıştır.Birliğimizi koruma kararlılığımızda, barış ve kardeşlik içerisinde bir yaşam sürme gayretimizde de yine şehit ve gazilerimizin payı büyüktür” ifadelerini kullandı. (YD - EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.