Başkan Hazinedar: “Tiyatro’nun Ve Sanatın Kalbi Beşiktaş’ta Atacak”

Başkan Hazinedar: “Tiyatro’nun Ve Sanatın Kalbi Beşiktaş’ta Atacak”

Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında pek çok ünlü ismin seyrettiği ‘NECMİQ’ oyunu, Akatlar Kültür Merkezi’nde sergilendi. Beşiktaş Belediye Başkanı...

Beşiktaş Belediyesi’nin katkılarıyla 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri kapsamında pek çok ünlü ismin seyrettiği ‘NECMİQ’ oyunu, Akatlar Kültür Merkezi’nde sergilendi. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Beşiktaş’ın kültür ve sanatın merkezi haline geleceğini söyledi.

Beşiktaş Belediyesi’nin organize ettiği 27 Mart Dünya Tiyatro Günü etkinlikleri devam ediyor. Etkinlikler kapsamında ‘E.S.E.K Espri Standartları Enstitüsü Kurumu’ tarafından komedi oyunu olan ‘NECMİQ’ adlı bir oyun sergilendi. Akatlar Kültür Merkezi’nde sahnelenen oyunda Hakan Bilgin, Eylem Şenkal, Şükrü Çetin, Pervin Durmaz ve Yeliz Ustaoğlu rol aldı. Tiyatroyu gösterisini Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ın yanı sıra, Asuman Krause, Arzum Onan başta olmak üzere birçok ünlü isim izledi.

Tiyatro gösterisi öncesi bir konuşma yapan Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, geceye katılanlara gösterdiği ilgiden dolayı teşekkür ettiğini belirterek, “İlk izlediğim oyun bir devrim tiyatrosuydu. Benim yaşımda olanlar Ordu, Fatsa’nın ne demek olduğunu bilir. Bende onları izlemeye meraklıydım. Sonra Ankara’ya koleje geldim. Ankara’da bir oyun izledim 1980’de. O günden bugüne hayatımın önemli bir parçasıdır tiyatrodur” dedi.

“TİYATRO’NUN VE SANATIN KALBİ BEŞİKTAŞ’TA ATACAK”

Hedefleri arasında Beşiktaş’ın kültür ve sanat merkezi haline gelmesi olduğunu söyleyen Başkan Hazinedar, “Maalesef ilk geldiğimizde böyle bir yerde çok iyi tiyatrolar yoktu. Dedim ki kendi kendime Beyoğlu’ndan rol çalacağız ve Beşiktaş’ta çok sahne olacak bu 5 yılın sonunda. Neyse ki sevgili Erdal Beşikçioğlu imdadıma yetişti. Ve ilk sahnemizin eski Melodi Sineması’nın orada, Nispetiye’nin girişinde belediyemizin hemen çaprazında açtık. Tatbiki Ankara’nın o ünlü Tatbikat Sahnemiz var artık. Benim 5 yıllık belediye başkanlığımız döneminde inşallah 5 sahne kazandıracağız Beşiktaş’a. Böylece inanıyorum tiyatronun kalbide, Broadway’daki gibi Londra’daki gibi Beşiktaş’ta atacak diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.