Başkan Kale; “Birlikte Dur Demeliyiz”

Başkan Kale; “Birlikte Dur Demeliyiz”

İncirliova Belediye Başkanlığı ile Adnan Menderes Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen “Yerel Yönetim ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu kurum içi hizmet eğitiminin ikincisi gerçekleşti.İncir...

İncirliova Belediye Başkanlığı ile Adnan Menderes Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen “Yerel Yönetim ve Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” konulu kurum içi hizmet eğitiminin ikincisi gerçekleşti.

İncirliova Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen eğitim toplantısında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü’nün anlam ve önemine ilişkin çeşitli bilgiler de aktarıldı.

Toplantı öncesi kısa bir konuşma yapan İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale; “Türk Milleti tarihi boyunca kadına büyük önem vermiştir. Bu nedenle kadınlar toplumumuzun vazgeçilmez birer unsurudur. Kadınlarımızın maruz kaldığı her türlü şiddetin ortadan kalktığı, kadınların, toplumsal hayatımızın her alanında yer aldığı bir yaşam modelinin gerçekleşmesini destekliyor ve kadınlara karşı yapılan her türlü şiddeti kınıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Başkan Kale daha sonra belediyenin bayan personelleri ile eğitim toplantısına katılan Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, Avukat Pınar Öncer ile Sosyolog Dilek Köse’ye birer çiçek takdim etti.

Düzenlenen eğitim toplantısında kadına yönelik uygulanan şiddetlere ilişkin çeşitli bilgiler veren Yrd. Doç. Dr. Ayten Can, Avukat Pınar Öncer, Sosyolog Dilek Köse yaptıkları ortak açıklamada “İnsan hakları bağlamında kadına karşı her türlü ayrımcılıkla mücadelede, kadının emeğine, bedenine ve kadın kimliğine yönelik şiddeti reddetmek, demokrasi ve eşit yurttaşlık bağlamında omuz omuza mücadele etmek, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete ve savaşa karşı kadın dayanışmasını hedefleyen bir toplum yapısını sağlanmak yönünde erkeklere rağmen değil, erkeklerle birlikte kadına yönelik dur dememiz gerekmektedir” ifadelerine yer verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.