Başkan Kale’den CHP’li Dedeli’ye Sert Yanıt

Başkan Kale’den CHP’li Dedeli’ye Sert Yanıt

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, CHP İncirliova İlçe Başkanı Göksel Dedeli’nin açıklamalarına sert bir dille yanıt verdi.Başkanı Gürşat Kale, CHP İncirliova İlçe Başkanı Göksel Dedeli’nin bası...

İncirliova Belediye Başkanı Gürşat Kale, CHP İncirliova İlçe Başkanı Göksel Dedeli’nin açıklamalarına sert bir dille yanıt verdi.

Başkanı Gürşat Kale, CHP İncirliova İlçe Başkanı Göksel Dedeli’nin basın yayın organlarında çıkan “Temizlik işleri müdürlüğünce kullanılan araçların cenaze arabası olarak kullanmaya başlamasına vatandaşlar tepki gösteriyor. İncirliova Belediyesi evlerin önündeki çöpleri bile almıyor” şeklindeki açıklamasına sert yanıt verdi. Kale, yaptığı açıklamada; “Aydın’ın Büyükşehir statüsüne alınması sonrasında cenaze hizmetleri büyükşehir belediyesi sorumluğuna geçmişti. Dolayısıyla biri İncirliova Merkez, diğeri de Acarlar’da bulunan iki adet modern cenaze taşıma aracı bulunan İncirliova Belediyesi’nin her iki aracı da Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından alınmıştı. Ancak, 16.04.2014 tarihinde yapılan 22’nolu Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi kararı ile cenaze ve defin hizmetleri ilçe belediyelere devredilmiştir. Dolayısıyla Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan bu karar doğrultusunda İncirliova Halkı’na ait olan iki adet cenaze taşıma aracını da iade etmesi gerekmekteydi. Ancak, Büyükşehir Belediyesi yetkilileri bir tane aracımızı iade ederek diğer aracımızı da başka bir yere hibe ederek İncirliova Halkı’nın malını iade etmemiştir. Ayrıca, ilçe belediyelerde cenaze ve defin hizmetleri de temizlik işleri müdürlükleri bünyesinde yapılmaktadır. Bizler de kısıtlı imkanlarımızla elimizdeki araçları halkımızın cenaze ve defin hizmetlerine tahsis etmeye çalışmaktayız. Sayın Dedeli İncirliova Halkı’nı çok düşünüyorsa, işkembeyi kübradan atmak ya da şov yapmak yerine Aydın Büyükşehir Belediyesi yetkililerine İncirliova’nın ikinci cenaze taşıma aracının akıbetinin ne olduğunu sorsun. Ve İncirliova Halkı’na ait olan alınıp da geri verilmeyen o aracımızı da alıp getirsin de görelim. Oturduğu yerden siyaset yapacağım diye şov peşinde koşmasın kimse” şeklinde konuştu.

“İNCİRLİOVA’NIN ÇÖPKENT OLARAK ANILDIĞI GÜNLERİ UNUTMUŞA BENZİYOR”

CHP İncirliova İlçe Başkanı Dedeli’nin “İncirliova Belediyesi evlerin önündeki çöpleri bile almıyor” şeklindeki sözlerine de yanıt veren Başkan Kale; “Göreve geldiğimiz günden bu yana özellikle üzerinde durduğumuz en büyük hizmet çevre temizliği ve çöp toplama hizmetleridir. Sayın Dedeli, CHP’li Belediye Başkanı Sayın Fadime Orbay, ilçe merkezindeki altı mahallenin bile çöplerini toplayamadığı, ve bunun zaman zaman basın yayın organlarında ‘İncirliova çöpkent oldu’ şeklinde ağır ithamlarla karşı karşıya kaldığını unutmuşa benziyor. Bizler göreve geldiğimiz günden bu yana İlçe Merkezi, Acarlar Mahallesi ile köyden mahalleye dönüşen 21 tane yerleşim birimindeki çöpleri düzenli olarak toplamaktayız. Bununla birlikte yaya çöp ekibini kurduk, çöplerin birinci adımda ayrıştırılması için 6 adet çöp ayrıştırma konteynırı aldık. 250 adet yeni çöp konteynırı ile 200 adet de yarım çöp varili temin ederek sokak ve caddelerimize yerleştirdik. İlçe merkezi, Acarlar Mahallesi ile köyden mahalleye dönüşen yerleşim birimlerimizdeki boş arazı ve yol kenarlarındaki çöpler ile yabani ot temizliği işini gerçekleştirdik. İlk defa ilçemiz genelinde bulunan bütün mezarlıkların yabani ot temizliği ve çevre düzenleme işini biz gerçekleştirdik. Şehir Merkezindeki çöplük arazisini ortadan kaldırarak ağaçlandırılmanın yapılması için çalışmalar başlattık. TEMA Vakfı ile birlikte çevre temizliği ve ağaçlandırma işlerini gerçekleştiriyoruz. İmkanlarımız dahilinde yeni çöp kamyonlarını tahsis ederek halkımızın hizmetine sunuyoruz. Sayın Dedeli bu işleri çok biliyorsa ve yaptıklarımızı görmezden geliyorsa, Acarlar Yaş Sebze ve Meyve Hali ile Aydın - İzmir Karayolu Süleyman Çamlıca Bulvarı güzergahını bir gezsin. Aydın Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanında olan bu yerlerin ne kadar bakımsız, yabani ot ve pislikten geçilmediğini görsün. Aynı şekilde Büyükşehir Belediyesi sorumluluk alanı içerisinde olan köy bağlantı yolları ile 12 metre üstü caddelerdeki yabani otların halini görsün ondan sonra bizi eleştirmeye kalksın. Bizler, elimizdeki imkanlarla halkımıza en iyi hizmeti vermeye çalışmaktayız. Elbette yaptıklarımız zaman zaman eleştirilecektir. Bizler her türlü eleştiriye de açığız. Ancak, kısır siyasi tartışmalar içerisine girmiyoruz diye birileri de oturduğu yerden atıp tutmasın. Gerçekleri konuşsun” diyerek sert yanıt verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.