Başkan Karabağ, büyükşehir belediyesi aday adaylığı için başvurdu

Başkan Karabağ, büyükşehir belediyesi aday adaylığı için başvurdu

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçe gezilerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvurusunu resmen yaptı. Başkan Karabağ, "CHP İzmir’de 30 ilçeyi ve büyükşeh...

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, ilçe gezilerinin ardından İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aday adaylığı için başvurusunu resmen yaptı. Başkan Karabağ, "CHP İzmir’de 30 ilçeyi ve büyükşehiri almayı hedefliyor. Bunu da inşallah gerçekleştirecektir. Yola çıkan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.

Günlerdir ilçe ziyaretleri yapan Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adaylığını resmen açıkladı. Karabağ, eşi Bahriye Karabağ, CHP Bayraklı ilçe Başkanı Cemalettin Alper ve meclis üyesi Mustafa Çekiçci ile CHP il binasına gelerek, adaylık başvurusunu da resmen yaptı.

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ile bir süre sohbet eden Başkan Hasan Karabağ, aday adaylığı kararı hakkında da kısa değerlendirme yaptı. Karabağ, "Başvuru süresi uzatılmasına rağmen biz dosyamızı sunduk. CHP İzmir’de 30 ilçeyi ve büyükşehiri almayı hedefliyor. Bunu da inşallah gerçekleştirecektir. Yola çıkan tüm arkadaşlara başarılar diliyorum" dedi.

Bir süredir ilçe turları yaparak 15 ilçede parti örgütlerini ziyaret eden Başkan Hasan Karabağ, genel iktidara giden yolun yerelde iktidardan geçtiğini söyledi. Karabağ, "15 çevre ilçeyi gezdik. Çok sayıda aday arkadaşımız var. İzmir’de partimiz hala umut partisi. Bunu genele taşımamız lazım. Partinin başarısı belediyelerde seçilmiş başkanlarımızın başarısına ve partiyi büyütme sevdasına bağlı. Belediyecilik sadece günlük işleri yapmak değil savunduğunuz ideolojiyi iktidara taşımaktır. İstanbul belediyesi Türkiye’yi bu hale getirdi. Yerel yönetimlerde 89’daki gibi bir tabloyu yakalamalıyız ve iktidara giden yolu örmeliyiz” diye konuştu.

Dosyayı teslim alan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de, Başkan Hasan Karabağ’ın aday gösterilmesi durumunda arkasında duracakları sözü verdi. İl Başkanı Yücel, "Kendisi biliyorsunuz Bayraklı’nın ilk belediye başkanı. İki dönemdir başarılı bir belediyecilik yapıyor. Partimizi de en iyi şekilde temsil ediyor. Kendisine görev verildiği takdirde yine partimizi en iyi şekilde temsil edeceğine ve belediyeyi de en iyi şekilde yöneteceğine inanıyoruz. Arkasında olacağımıza sizlerin huzurunda söz veriyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.