Başkan Karaçelik’ten Şehir Plancısı Adaylarına İztuzu Semineri

Başkan Karaçelik’ten Şehir Plancısı Adaylarına İztuzu Semineri

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 12 ayrı üniversiten 70 şehir plancısı adayına İztuzu süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.TMMOB Şehir Plancıları Odasının Muğla şubesi ile birlikte düzenled...

Muğla’nın Ortaca ilçesinde 12 ayrı üniversiten 70 şehir plancısı adayına İztuzu süreci ile ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

TMMOB Şehir Plancıları Odasının Muğla şubesi ile birlikte düzenlediği 4. Kamp programı çerçevesinde İztuzu süreci ile ilgili 12 ayrı üniversiteden 70 şehir plancısı adayına Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik tarafından seminer verildi.

Amaçlarının İztuzu plajının korunması olduğunu ifade eden Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; ‘’Dalyan’da bir şirkete verdik dediler. Nasıl verdiniz. Onlar sizden biraz daha fazla verdiler. Ne verdiler. 1 milyon elli verdiler. Şimdi yeniden hırslanıyorum. Heyecanlanıyorum da bazen sesim yükselebilir. Gerçekten bizde burada bir belediye yönetiyoruz. Ama belediyeyi neye göre yönetiyoruz arkadaşlar. Yasalar göre yönetiyoruz. Oradaki ciddiyetsizliği gördüğümde inanının Türkiye vatandaşı olarak, Türkiye adına utandım. Sonuç itibari ile çok yoğun bir sivil direnç ile karşı karşıya kaldık. Biz olayın hiçbir şekilde siyasal boyutuna girmedik. Alan arkadaşlarımıza da kızmadık. Niye kızmadık. Eğer bir açık ihale olsaydı herkes evine ekmek götürmeye çalışıyor. Sizde girerdiniz, bende girerdim. Çok doğal olarak süreç işlerdi.

- İZTUZU’NDA OLAN HUKUKSUZLUK TÜRKİYE VE DÜNYA ÇAPINDA YAYILDI

Biz işin hukuksuzluk boyutuna dikkat çektik. Sivil direniş örgütleri, buradaki çevre örgütleri arkadaşlar çok da başaralı oldular. Bunun bir siyasal bir mesele olmadığını Türkiye’de çevrenin, kıyıların kamu eli ile korunması gerektiği konusunda ciddi ses getiren eylemler yaptılar. Televizyon, basın, kamuoyu ilgilendi. Sonuçta idari mahkeme bizim lehimize karar verdi. İtiraz edildi. Onların lehine verildi. Bir karmaşık mahkeme süreci oldu. Mahkeme sürecinde de kamuoyunda İztuzu’nda olan hukuksuzluk Türkiye ve Dünya çapında yayıldı. Çevre bakanlığından gelen arkadaşımıza burası sadece Türkiye’nin malı değil. Burası Dünya’nın malı çünkü Dünya’nın her yerinden buraya insanlar geliyor. Bu Dünya’nın ortak değeridir. Bu değere yazık etmeyelim diye çok yalvardım ama olmadı. Sonuçta kamuoyunun direnişi çok ciddi bir şekilde yankı buldu. Sayın Bakanımızda ben bu ihaleyi iptal ediyorum dedi.

- BİZİM AMACIMIZ ORANIN KORUNMASIDIR

Biz İztuzu plajının şartnamesini çok istedik. Gizlilik var dediler vermediler neyi gizliyse bunun, Neye göre ihaleye çıktınız. Şimdi orada bir hizmet üretiliyor gördüğünüz gibi duş var, tuvaletler var, temizlik var. Yerli vatandaşlar için değil dışardan gelen turlardan, 3 TL para alınıyor vatandaş başı, buda duş ve tuvalet hizmetlerinden faydalandıkları için. Bende sayın yetkiliye sordum; Bu parayı vermiş bu vatandaşlar ama girişten kaç para alacaklar dedim. Bilmem herhâlde bir şey söylerler bize dedi. Arkadaşlar böyle bir ciddiyetsizlik olur mu? Ben o zaman bir girişten 10 TL alırım. O parayı bol bol çıkarırım. Süreç maalesef böyle saçma sapan işledi. Sonuç itibari ile Bakan beyin iradesi ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine verildi. Rektör beyle biz iş birliği yaparak, bizim amacımız mutlaka biz işletelim. Biz buradan para kazanalım olmadığını baştan belirttim. Fakat oranın korunması gerektiğine vurgu yaptık biz sürekli, bunun üzerine Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesine verildi. Ben üniversiteye açık açık şunu söyledim. Ben her türlü lojistik desteği vermeye hazırım belediye olarak, çünkü bizim amacımız oranın korunmasıdır’’ şeklinde konuştu.

Seminerin sonunda TMMOB Şehir Plancıları Odasının Muğla şubesi tarafından Başkan Karaçelik’e plaket verildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.