Başkan Kılınç; “Suyun Kullanım Yetkisi ASKİ’de”

Başkan Kılınç; “Suyun Kullanım Yetkisi ASKİ’de”

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, ilçedeki memba suyunun kullanım yetkisinin Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu söyledi.Gerçek kullanım hakkının esasen Köşk halkı...

Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, ilçedeki memba suyunun kullanım yetkisinin Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ Genel Müdürlüğü’ne ait olduğunu söyledi.

Gerçek kullanım hakkının esasen Köşk halkına ait olduğunu belirten Başkan Kılınç, “İlçemizdeki memba suyumuz, Köşk Halkımız için Köşkte yaşayan vatandaşlarımız için bir haktır. Görüyoruz ki Aydın Büyükşehir Belediyesi bu hakkı Köşkümüzün, açıkçası vatandaşlarımızın elinden almıştır. ‘Köşk Belediyesi memba suyu yeri göstermiyor’ iftirasını ortaya atarak bizleri Köşk Halkımızın nezdinde karalama çabası gayreti içindedir.” diye konuştu.

Taraflı tarafsız herkese eşit hizmetle Köşklü vatandaşların mutfağına kadar memba suyunu götürdüklerini ifade eden Kılınç, “Bizler her zaman Allah rızası gözeterek bu hizmeti Köşk Halkımıza sunduk. Bilinen şudur ki, memba suyu içinde ilçemizin her yerine uygun çeşme koyabilecek noktalar ve çevre yolu güzergahları büyükşehir belediyesine aittir. Kendileri Köşklü vatandaşlarımızın kullanımından kaçırdıkları memba suyunu şebeke suyunun içine dahil ederek yüksek fiyat tarifeleriyle ücretlerini tahsil etmektedirler. Eğer istenirse Aydın Büyükşehir belediyesi Köşkün her yerine, her mahallesine çeşme ve su dolum noktası koyabilir. Çünkü Büyükşehir belediyesine ait ilçemizde bir çok yer ve kullanım alanı mevcut. Fakat niyetleri aşikardır ki bu hizmeti vatandaşa sunmak yerine köşk Belediyesi iftirası ile dedikodu yayma gayretiyle meşguller. Aydın Büyükşehir belediyesi bu görevi yapamıyorsa bizler Köşk Halkımız adına bu hizmeti yapmaya hazırız. Çünkü bu hizmet öncelikli esası Köşklü vatandaşlarımızın kullanım hakkına sahip bir hizmettir. Bizler çamur at izi kalsın anlayışı hizmet üretmiyoruz. Vatandaşımız için yapılması gereken çalışmanın sözünü veriyor ve anında çözüme kavuşturuyor. Büyükşehir belediyesi gibi oyalama, karalama, dedikodu siyaseti yapmıyoruz.” dedi.

“SU GİBİ AZİZ BİR HİZMETİ İFA ETMEKTEN GURUR DUYDUK”

Köşk’te vatandaşların içeceği memba suyunu belediye görevlileri tarafından evlere ücretsiz olarak teslim edildiğini söyleyen Köşk Belediye Başkanı Rıfat Kadri Kılınç, “Türkiye de eşi benzeri görülmeyen hizmeti göreve geldiğimiz günden beri aralıksız olarak sürdürdük. İlçemizde ve mahallelerimizde tüm yıl boyunca dağıtım takvimiyle tüm vatandaşlarımıza ulaştırdık. Önceki yıllarda ilçemizde yaşayan birçok vatandaşımız tadı güzel olmadığı için şebekeden kana kana su içemiyordu. Bu konu parası olanlar için sorun olmazken, ekonomik durumu iyi olmayan vatandaşlarımız için ciddi bir sorun. Yıllardır belediyemiz tarafından haftanın her günü mahallelerde ücretsiz olarak tatlı su dağıttık. Gündüz işte olan vatandaşlarımız boş bidonlarını kapısının önüne bırakıyor. İşten geldiklerinde belediye ekiplerimiz tarafından doldurulan sularını alıyor. Yaşlı ve özürlü vatandaşlarımızın suyunu ise evi kaçıncı katta olursa olsun mutfağına kadar taşıdık ve hiçbir zaman su gibi aziz bir hizmeti ifa etmekten kaçınmadık. Aydın belediyesi çamur atarak vatandaşlara hizmet vermekten kaçıyorsa Köşk memba suyunu Köşk Belediyesine devretsinler. Çünkü biz Köşk Belediyesi olarak bu hizmeti gururla vatandaşımıza sunmaya hazırız.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.