Başkan Niyazi Tezcan: Kudüs, herhangi bir toprak parçası değildir

Başkan Niyazi Tezcan: Kudüs, herhangi bir toprak parçası değildir

Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planını şiddetle kınadığını belirtti.Tezcan yaptığı açıklamada, ’’Kudüs ve Mes...

Dumlupınar Belediye Başkanı Niyazi Tezcan, Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma planını şiddetle kınadığını belirtti.

Tezcan yaptığı açıklamada, ’’Kudüs ve Mescid-i Aksa, bize Peygamberimizin müjdesi ve emanetidir. Kudüs, her müminin gönülden bağlandığı ve aziz bildiği bir şehirdir. Kudüs, herhangi bir toprak parçası değildir. Kudüs, sadece Filistin ve Mescid-i Aksa civarında yaşayanların değil, tüm dünya Müslümanlarının ve insanlığın ortak meselesidir.İnsanlık şiddet, zulüm, savaş ve göç gibi olumsuzluklar nedeniyle büyük acılar yaşamaktadır. Bütün bunlara ilaveten Kudüs’e yönelik basiret ve ferasetten uzak, insaf ve vicdandan mahrum bu teşebbüsler, sağduyu sahibi her insanı endişeye sevk etmiştir. Bütün bunlar karşısında her birimize düşen vazife, bu tür olumsuzluklara asla rıza göstermemektir. Dünyanın neresinde olursa olsun, kime karşı yapılırsa yapılsın, yanlışa ve haksızlığa boyun eğmemektir’’dedi. (YD-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.