Başkan Özakcan; ASKİ Sahtecilik Yapıyor!

Başkan Özakcan; ASKİ Sahtecilik Yapıyor!

Mevcut yasada katı ve evsel atık bedellerinin Büyükşehir Belediyeleri tarafından toplanacağının belirtildiğini ifade eden Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ASKİ’nin sahtecilik yaptığını söyledi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi ASKİ su faturaları üzerinden toplanıp ilçe belediyelerine iade edilmesi gereken katı atık ücretlerinin tahakkuk ve tahsilât işlemlerinin bazı ilçe belediyelerinin uyum sağlama süreçlerini tamamlamadıkları gerekçesiyle 31 Aralık 2016'ya erteleme kararı almıştı. Uzun süredir Aydın’da vatandaşların su faturalarına katı atık ücreti yansımazken, ilçe belediyeleri milyonlarca liralık gelirden oldu.  

MAHKEME KARARI BOZDU

Büyükşehir Belediyesi’nin su faturaları ile birlikte katı atık ücretlerini toplamamayı sürdürmesi üzerine Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan harekete geçerek konuyu mahkemeye taşıdı. Aydın 2. İdare Mahkemesi, Efeler Belediyesi'nin talebini yerinde bularak katı atık ücretlerinin vatandaştan tahsil edilmesine karar verdi. 

Bunun üzerine ASKİ, katı atık bedellerinin su faturalarıyla birlikte yeniden kendilerinin toplayacağına ilişkin kararı, 17 ilçe belediyesine gönderdiği yazıyla duyurdu. Uzun süredir Aydın’da su faturalarına yansımayan ve vatandaştan toplanmayan katı atık ücretleri için de su abonelerine ilçe belediyelerinin isimlerinin yazıldığı katı atık ihbarnamesi gönderdi. Bu durum tepkilere neden oldu. Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, ASKİ’yi sahtecilikle suçladı.

KATI ATIK BEDELİ KONUSUNU AÇIKLIĞA KAVUŞTRDU

Konuyla alakalı olarak başkan yardımcıları, daire müdürleri ve mahalle muhtarlarının katılımı ile Efeler Belediyesi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezi’nde basın toplantısı düzenleyen Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Yasa gereği ASKİ katı atık bedellerini su faturalarının içinde toplamak ve 20 gün içinde ilçe belediyelerine ödemek zorundadır. Her nedense Büyükşehir Belediyesi katı atık bedellerini tahsil etmeme kararı aldı. Sayıştay denetçileri ile bizim yapmış olduğumuz uyarılara rağmen ASKİ bu görevi yerine getirmeyince biz de mahkemeye gitmek zorunda kaldık.Yargı bizim lehimize karar verince ASKİ katı atık bedellerini tahsil etmek zorunda kaldı. Yasa gereği katı atık ücreti su bedelinin içinde tahsil edilir. Ayrı ayrı tahsil edilemez. Buna rağmen üzerine üzerinde ‘Efeler Belediyesi Katı Atık İhbarnamesi’ yazılı bir makbuz gönderdiler. Bizim adımıza ihbarname düzenleyen ASKİ hem vatandaşları yanılttı hem de sahtecilik yaptı’ dedi.

Efeler Belediyesi'nin katı atık ücretini tahsil etme yetkisinin bulunmadığını söyleyen Başkan Özakcan, katı atık bedellerinden aylık 1 milyon 200 bin liradan toplamda 12 milyon TL civarında ASKİ'den alacakları olduğunu sözlerine ekledi.

Katı atık sorununun Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nun kişisel hırsı yüzünden olduğunu belirten muhtarlar, "suç Efeler Belediyesi’ne yıkılmak isteniyor. Bu işin cezasını vatandaş çekiyor" görüşünde birleşti.

mesut-ozakcan-efeler-belediye-baskani.jpgozakcan-(2)-001.jpgozakcan-(3)-001.jpg

ihbarname.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.