Başkan Özakcan ‘Beş Duyu Engelsiz Yaşam Parkı’nı hizmete açtı!

Başkan Özakcan ‘Beş Duyu Engelsiz Yaşam Parkı’nı hizmete açtı!

Aydın’da Efeler Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Türkiye’de ikinci Beş Duyu Engelsiz Yaşam Parkı, Kültür ve Sanat Evi Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan tarafından hizmete açıldı.

Açılış törenine Efeler Belediye Başkanı ve Demokrat Parti (DP)  Başkan Adayı Mesut Özakcan, EŞİ Gülay Özakcan, DP Aydın İl Başkanı Serhat Emanet, Efeler İlçe Başkanı Muzaffer Yılmaz, partisinden istifa ederek DP’ye katılan İYİ Parti önceki Aydın il başkanı Dr. Betül Akçanal, Kadıköy muhtarı Doğan Altan, meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Kadıköy Mahallesi’ndeki Beş Duyu Engelsiz Yaşam Parkı, Kültür ve Sanat Evi’nin engelli çocukların ve bu çocukların ailelerinin ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde düzenlendiğini belirterek, parkın bir örneğinin İstanbul’da ikincisinin ise Efeler’de olduğunu söyledi.

Çocukların güvenli ortamda vakit geçirmesi için her ayrıntının düşünüldüğü parkta, isteyen vatandaşlar açık havada spor yapmanın, isteyenler de oturma gruplarında zaman geçirmenin keyfini sürecek. Parkın açılışında konuşan Başkan Özakcan,”Hareket yetisi, görmesi işitmesi kısıtlı bireylerin rekreasyonel gereksinimlerinin karşılanması erişilebilir kentsel mekânlar oluşturulması, bireylerin dokunarak, hissederek kişisel, fiziksel, psikolojik ve sosyal gelişimlerinin desteklenmesi ve bu bireylerin sosyalleşmesine katkı sağlanması amaçladık” dedi.

Parkta engelli çocukların ailelerinin kullanımı için tasarlanmış spor aletleri ve engelli çocuklar için tasarlanmış özel oyun gruplarının da yer aldığını belirten Başkan Özakcan, yapımını tamamladıkları Beş Duyu Engelsiz Yaşam Parkı’nın Türkiye’nin ikinci engelsiz yaşam parkı olduğunu, parkın bir örneğinin de İstanbul’da bulunduğunu söyledi.

Yapılan konuşmaların ardından oyun gruplarının ve spor aletlerinin bulunduğu, engelli çocukların aileleri birlikte gelip yararlanabileceği, fiziksel ve sosyal ihtiyaçlarını giderebileceği park hizmete açıldı.

Park içinde yer alan Kültür ve Sanat Evi hakkında yetkililerden bilgi alan Başkan Özakcan’a Kadıköy muhtarı Doğan Altan ve vatandaşlar teşekkür etti.

baskan-ozakcan-‘bes-duyu-engelsiz-yasam-parki’ni-hizmete-acti!.JPGbaskan-ozakcan-‘bes-duyu-engelsiz-yasam-parki’ni-hizmete-acti!-002.JPGbaskan-ozakcan-‘bes-duyu-engelsiz-yasam-parki’ni-hizmete-acti!-003.JPG

033-002.jpg

025-009.jpg038-006.jpg045-004.jpg048-008.jpg050-002.jpg057-005.jpg060-004.jpg

002-013.jpg005-015.jpg064-001.jpg066-005.jpg

067-001.jpg070-001.jpg074-004.jpg077-001.jpg

072-003.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.