Başkan Özakcan Esnafın İsteklerini Dinledi

Başkan Özakcan Esnafın İsteklerini Dinledi

Aydın’da oda başkanları, semt pazarlarında düzenleme yapılması için Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı makamında ziyaret etti.

- Aydın’da oda başkanları, semt pazarlarında düzenleme yapılması için Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ı makamında ziyaret etti.

Umurlu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Üncül, Aydın Manavlar Odası Başkanı Yusuf Demirtaş, Aydın Züccaciyeciler Odası Başkanı Mehmet Gökçetin ve Aydın Manifaturacılar Başkanı İbrahim Ertekin, pazaryerlerinde yaşanan sıkıntıları Başkan Özakcan’a iletti.

Öncelikle Umurlu Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Erdoğan Üncül, “2010 Yılında Meclis kararı ile alınan kararda 35 esnafımız Umurlu Sanayi Sitesi’ne taşındı. Şuanda çarşı merkezinde kalan soğuk demirci, motosiklet tamircisi gibi esnaflar var. Buda haksızlığa neden oluyor, çünkü vatandaş sanayiye gitmek yerine çarşıda olan esnafa iş yaptırıyor. Çarşıda bulunan esnafın, sanayi sitesine taşınmasını ve bozuk olan sanayi yolunun onarılmasını talep ediyoruz” dedi.

Diğer Meslek Odası Başkanları ise, Perşembe ve Cuma günleri Efeler Mahallesi ile Tellidede Mahallesi’nde kurulan semt pazarlarının, Fatih Mahallesi’nde bulunan ve kullanılmayan kapalı pazar yerine taşınmasını istediler. Ayrıca pazarcı esnafından 5 yılda bir alınan metrekare başına 110 TL yer tahsis ücretine taksitlendirme veya fiyatta indirim yapılmasını talep etti.

Başkan Mesut Özakcan da, Efeler Belediyesi Zabıta Amiri Hakan Genç ile birlikte Oda Başkanları için yapılabilecekleri hakkında bilgi verdiler. Başkan Özakcan, “ Efeler Belediyesi olarak hizmet kalitemizi arttırmaya yönelik çalışmalarımız var. Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak 53 mahalleyi mağdur etmemeye çalışıyoruz. Ramazan dolayısıyla bize bağlı tüm mahallelerde bulanan mezarlıkları itina ile temizledik. Şantiye ise tamamlandığında bütün hizmetlerimiz eksiksiz olarak yürüyecek. Pazar yerlerindeki düzenlemelere Umurlu Mahallesindeki Pazar yerinden başladık. Önümüzdeki günlerde ise Cuma Mahallesi Pazar yeri ile ilgili projelerimiz gündeme gelecek. Kullanılmayan Fatih Mahallesi Pazar yerini değerlendirip halkın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Fatih Kapalı pazaryerinin sorumluluğu Aydın Büyükşehir Belediyesinde, orada yapacağımız düzenleme hakkında birlikte istişare etmemiz gerekiyor. Yer tahsis ücretleri ile ilgili Efeler Belediyesine başvuran pazarcı esnafımız var. Yer tahsis ücretlerini belediyeler değil, Bakanlar Kurulu kendi aldığı kararlarla belirlemektedir. Kanunda başvuru yapılan ayın 29. günü bu ücret peşin alınır demektedir. Alt limitten alınan bu ücret için esnaf taksitlendirme yapmak isterse faiz ödemek zorunda kalır. Yapılan bu fikir alışverişi ile halkın hizmetine yönelik olumlu kararlar alacağız, katkılarınızdan dolayı teşekkür ederim” diye konuştu.

AYDINLI ESNAFLARDAN SEMT PAZARI TALEBİ

AYDINLI ESNAFLARDAN SEMT PAZARI TALEBİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.