Başkan Özakcan kursiyerlerin gösterisinde saz çaldı

Başkan Özakcan kursiyerlerin gösterisinde saz çaldı

Efeler Belediyesi kültür merkezlerinde açılan kursları başarıyla bitiren kursiyerler Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan’ın da katıldığı törende hünerlerini gösterdi. Eline saz alarak ''Feraye” türküsünü çalan Başkan Özakcan izleyenlerden tam not aldı.

Efeler Belediyesinin açtığı bağlama, işaret dili, keman ve halk oyunları kurslarını bitiren kursiyerler, Efeler Belediyesi Milli Aydın Bankası Kültür Merkezinde düzenlenen yılsonu etkinliğinde 6 ayda öğrendikleri hünerlerini Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, eşi Gülay Özakcan ve vatandaşların katıldığı yılsonu etkinliğinde hünerlerini gösterme imkânı buldu.

‘MÜZİK RUHUN GIDASIDIR’

Efeler Belediyesi ile Efeler Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile açılan kursları başarı ile tamamlayan kursiyerlerin yılsonu etkinliklerinde kursiyerleri yalnız bırakmayan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, “Efeler Belediyesi olarak halkımıza birebir dokunarak hizmet ediyoruz. Özellikle kültür ve sanat alanında; sanatın her dalıyla alakalı ve vatandaşlarımızın ilgi duyduğu alanlarda destek olmaya ve halkımızı bu sanat dallarıyla buluşturarak yaşamdan daha da haz almak ortamını yaratmak gayreti içindeyiz. ‘Müzik ruhun gıdasıdır’ denir. Bir müzik aleti çalmak, kullanmak gerçekten çok özel bir kazanımdır. Ben de ortaokul-lise yıllarımda bağlama çalardım. Daha sonra yoğun çalışma ortamı nedeniyle bağlama çalma fırsatı bulamadım ama ben bağlamayı elime aldığımda 2 saat süreyle çalardım. Belediyemizin açtığı kurslara katılan kursiyerlerimiz de bu güzelliği yaşıyor ve yakınlarına yaşatıyordur. Kurslarımıza katılan arkadaşlarımızı kutluyorum” dedi.

İSTİKLAL MARŞI'NI İŞARET DİLİYLE OKUDULAR

Gösteri, işaret dili kursiyerlerinin İstiklal Marşı'nı işaret diliyle okuması ile başladı. İşaret dilini, bağlama, keman ve halk oyunları kurslarını başarı ile tamamlayan kursiyerlerin gösterileri izledi. Bağlama gösterisinde kursiyerler, Türkiye’nin 7 bölgesinden sevilen türküleri seslendirdi. Gösteride ‘başbağlamacı’ ilan edilen en küçük kursiyer 8 yaşındaki Efe Keskin’nin bağlama resitali ile göz doldurdu.

BAŞKAN ÖZAKCAN USTALIĞINI GÖSTERDİ

Kursiyerlerin çalışmalarını izleyen Başkan Özakcan, eline saz alarak akordunu kontrol etti. Sazın akordunun bozuk olduğunu ifade eden Özakcan, bağlamada ustalığını gösterdi. ''Feraye” türküsünü çalan Başkan Özakcan, izleyenlerden hem alkış hem de tam not aldı. Daha sonra halk oyunları kursiyerlerinin sunduğu Türk Bayraklı folklor gösterisi büyük beğeni topladı.

Başkan Özakcan, küçük kursiyer Efe Keskin'e, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümsüz eseri Nutuk ile matematik seti hediye ederken, kursiyerler adına öğreticileri Merve Uysal, Oğuz Mucan, Haluk Sadi Esen, Ali Köylü ve Günsenin Parlak'a çiçek verdi.

VİDEO HABER İÇİN LÜTFEN TIKLAYINIZ

baskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi.JPGbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-001.JPG

gosteri-(3).jpgbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-002.JPG

gosteri-(4).jpggosteri-(5).jpggosteri-(6).jpggosteri-(7).jpgbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-003.JPGbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-004.JPGbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-005.JPGbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-006.JPGbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-007.JPGbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-008.JPGbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-009.JPGbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-010.JPGbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-011.JPGbaskan-ozakcan-kursiyerlerin-gosterisinde-saz-caldi-012.JPG

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum