Başkan Özakcan meydan okudu! “Adaylığımı engelleyenler belediye başkanlığımı engelleyemeyecek”

Başkan Özakcan meydan okudu! “Adaylığımı engelleyenler belediye başkanlığımı engelleyemeyecek”

Efeler Belediye Başkanı ve Demokrat Parti (DP) Başkan Adayı Mesut Özakcan, seçim çalışmalarına hızlı başladı. Adaylığının açıklanmasının ardından binlerce Efelerli ile buluşan Özakcan halktan büyük ilgi görürken, adaylık sürecindeki yaşadıklarını anlattı

“Efeler’in mahallelerine gittiğimde kendimi evimde gelmiş gibi hissederim” diyen Başkan Özakcan, seçim çalışmalarını hızlandırdı. Özakcan, Kuloğulları, Alanlı ve Kırklar mahallelerini ziyaretleri sırasında, ilçede yaşayan hiçbir vatandaş arasında ayrım yapmadığını yeni dönemde de yapılmayacağını, Efeler halkının birlik ve beraberlik içerisinde huzurla yaşaması için çalışacaklarını söyledi. 5 yıl önce Efeler Belediye Başkanlığı görevine geldiğimizde mahalleye dönüşen köylerimizde yaşayan vatandaşlarımızla birlikte 300 bine yaklaşan nüfusumuzla ‘biriz beraberiz, bir büyük aileyiz’ diye her birinizi kendi ailemizin bir ferdi, bir bireyi olarak gördük. Muhtarlarımızla birlikte mahallelerimize hizmet getirmeye çalıştık” dedi.

ADAYLIK SÜRECİNDEKİ YAŞADIKLARINI ANLATTI

Başkan Özakcan, “İl başkanlığı, belediye meclis üyeliği, milletvekilliği ve belediye başkanlığı yaptım. Bugüne kadar yaptığım görevlerde hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan bütün yurttaşlarımızı kucaklayarak, siyasetin gerektirdiği terbiye, nezaket, ahlak ve dürüstlük içinde görevimi yerine getirdim” sözleriyle CHP’nin kademesinde görev yaptığını belirten 31 Mart seçimleri adaylık sürecindeki yaşadıklarını anlattı.

Başkan Özakcan sözlerine şöyle devam etti:

“31 Mart yerel seçimleri aday belirleme sürecinde maalesef bir tek kişinin isteği ve partinin milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’na uzanan ilişki ağı içinde Türkiye’ye örnek bir belediye yaratmış olmamıza karşın adaylığımız engellendi. Bir kişinin isteği üzerine 209 bin Efeler halkının seçmeni yok sayıldı. Bir kişinin tercihi 209 bin halımızın oyundan daha büyük sayıldı. Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun söz vermesine rağmen yerel seçim önü beni kapının önüne koydular, yola bıraktılar. Türkiye’de yüzde 80 memnuniyet yaratmış bir belediye başkanı olarak maalesef ötekileştirildik, dışlandık. Bu konuda ‘Mesut Özakcan il başkanlığı, milletvekilliği, belediye başkanlığı yaptı ama partiye ihanet etti’ diyorlar. Ama maalesef Mesut Özakcan’a ihanet ettiler. Mesut Özakcan milletvekili olduysa yollan geçerken kolundan tutulup ‘gel seni milletvekili yapalım’ demediler. Mesut Özakcan gençliğini, ömrünü verdi CHP’ye. Evinden, eşinden, işinden, çocuklarından özveriyle 40 yıl partisine hizmet ettiği için o görevlere getirildi. Çünkü Mesut Özakcan’ın halk nezrinde bir karşılığı vardı. ‘Partisine ihanet etti’ diyenlere ‘seni niye milletvekili yapmadılar da Mesut Özakcan’ı yaptılar’ diye sormak lazım. CHP’ye emek vermiş benim gibi biri zor bulunur. Böylesine emek vermiş bir arkadaşınızı bu haksızlığa uğratmaya hiç kimsenin hakkı olamaz.”

“ADAYLIĞIMI ENGELLEYENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞIMI ENGELLEYEMEYECEK”

CHP adayı Fatih Atay, ‘Mesut Özakcan benim belediye başkanlığımı engellemek için aday oldu’ demiş. Ben kimsenin belediye başkanı seçilmesine engel olmaya yetkili değilim, böyle bir gücüm de olamaz. Belediye başkanını seçecek olan Efeler halkıdır, Efeler’de yaşayan 209 bin seçmendir, sizlersiniz. Benim makama, koltuğa ihtiyacım yok ama bu iki aday da ittifaklarla dayatıldı. Bu iki aday kimsenin içine sinmiyor. Benim de içime sinmiyor. İnanarak, güvendiğim birinin seçim alacağını düşünsem aday olmayı düşünmem. 2007’de de kumpas kurularak milletvekilli olmam engellendi, kenara çekildim partiden istifa mı ettim? Ama bu geldiğimiz noktada olay farklı. Şahsıma yapılmış bir haksızlığın ötesinde 209 bin seçmene, halkımıza yapılan haksızlıktır bu. Kendime yapılan haksızlıktan dolayı aday olmuş değilim. Sizlere yapılan haksızlıktan dolayı aday oldum. Adaylığımı engelleyenler belediye başkanlığımı engelleyemeyecek” diyerek 31 Mart’ta yeniden seçileceğine inandığını söyledi.

“ALLAH SENİ BAŞIMIZDAN EKSİK ETMESİN”

Adaylık kararını vermeden önce de bir anket yaptırdığını ifade eden Başkan Özakcan,. “Ankette her iki adayın da çok önünde çıktım. Demokrat Parti’den aday olarak huzurunuza geldim. 31 Mart’ta sandıkta da birlikte olmayı istiyorum” diyerek vatandaşlardan destek istedi. Kuloğulları, Alanlı ve Kırklar mahallelerini ziyaretleri sırasında halktan büyük ilgi gören Başkan Özakcan’a vatandaşlar, “Hizmetlerinden çok memnunuz. Allah seni başımızdan eksik etmesin” diyerek destek verdi.  

003-017.jpg004-020.jpg006-019.jpg007-021.jpg010-015.jpg018-017.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.