Başkan Özakcan neden DP’den aday olduğunu açıkladı

Başkan Özakcan neden DP’den aday olduğunu açıkladı

31 Mart yerel seçimlerinde Efeler Belediye Başkanlığı için yeniden aday olduğunu açıklayan Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, adaylık sürecini ve neden DP’den aday olduğunu açıkladı.

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, TV’DEN haber programına telefonla katılarak adaylık sürecine dair önemli açıklamalar yaptı. Adaylığının bazı kişilerce engellendiğini belirten Özakcan şunları söyledi:

“Geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde Aydın’ımızın büyükşehir oluşu dolayısıyla bir Efeler ilçemiz oluştu. 2014 seçimlerinde yeni kurulan Efeler Belediyemizin kurucu başkanı olarak 5 yıldan beri görev yapmaktayım, hizmet vermekteyim. Bu geçtiğimiz 5 yıllık süre içerisinde sıfırdan aldığımız, yoktan var ettiğimiz, oturacak yerimizin dahi olamadığı, bir kazma küreğimizin olmadığı, Efeler Belediyesi’ni görev ve yetki sorumluluk alanımızla alakalı her konuda hizmetlerimizi aksatmadan yerine getirdik, sürdürmeye de devam ediyoruz. Bu arada yarım kalan bir takım projelerimiz var. Tekrar aday başvurusunda bulunduk, kendi partimden yıllarca emek verdiğim CHP’den. Maalesef bir takım kişiler tarafından adaylığım engellendi. Hak etmediğimiz, haksızlığa uğradığımız bir adaylık süreci yaşadık. Tabii bu kamuoyunda da çok büyük rahatsızlık yarattı. Bilindiği gibi yerel seçimler siyasi parti seçiminden daha çok adayların yapısı, kimliği ve duyulan güvenin öne çıktığı seçimlerdir. Önümüzdeki yerel seçimler, kurulan ittifaklarla artık parti değil aday seçimi olacaktır. Tabii iki adaylı bir seçimle 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere girilirken vatandaşımız tercih yapma konusunda bir dayatmayla karşı karşıya kaldı.  Bundan dolayı da Efeler halkımız çok rahatsız. Bu güne kadar yaptığımız hizmetlerle, yoktan var ettiğimiz Efeler Belediyemizle Efeler halkına verdiğimiz hizmetlerle çok yüksek memnuniyet ve güven yarattık. Bu görevimizi yarım kalan projelerimize devam etmek hem de Efeler halkımıza sahip çıkmak üzere, halkımızdan ‘parti olmuyorsa bağımsız aday ol’ diyen; üzülerek, ağlayarak bana ulaşan yurtdaşlarımızla yüz yüze geldim. Ve aday olma konusunda bir takım çalışmalar, teknik çalışmalar da yaparak şansımızın ne olabileceğini görmek üzere anket yaptırdık. Baktık ki diğer adaylardan daha yüksek şanslı olabileceğimiz bir konumdayız. Bu yüzden Demokrat Parti’den aday olamaya karar verdim.

DP Türkiye’nin, cumhuriyetimizin ve yine Aydın’ımızın siyaset tarihinde önemli yeri olan, köklü geçmişi olan bir partimizdir. Devletsize, milletimize hizmet etmiş, başbakan çıkarmış, bakanlar çıkarmış siyasi patimizdir. Bu yönüyle geçtiğimiz cumartesi günü DP Genel Başkanı Gültekin Uysal Bey belediyemizi ziyaret ettiler. Görüşmelerimizin neticesinde de DP’den aday olduğumu halkımıza açıkladım. Artık iki adaya dayatılan bir seçim olmaktan çıkartıp, üçüncü bir tercih yapma imkânını Efeler halkımıza sağladık. Yeter! Söz Efeler halkınındır demek için DP’den Efeler Belediye başkan adayı oldum.

CHP’ye kırgın mısınız?

Hak, hukuk, adalet diyeceğiz onun için mücadele ettiğimizi iddia edeceğiz ama birlerinin yönlendirmesiyle de Aydın’da bu kadar memnuniyet ve güven yarattığımız bir en büyük ilçemizde aday belirlerken mevcut başkanı ve adayı dikkate almayacaksınız. Tabii ki bu kararın adil olmadığını kamuoyumuzda da yansıyan şekliyle bir mağduriyet, haksızlık yarattığını herkes görüyor, söylüyor ve bu konudaki düşüncelerini beyan ediyor.”

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.