Başkan Özakcan, Toplanan İmzaları Ankara’ya Ulaştırdı

Başkan Özakcan, Toplanan İmzaları Ankara’ya Ulaştırdı

Motorlu Taşıtlar Vergisi gelirlerinin tamamının veya bir kısmının ilçe belediyelere bırakılması için imza kampanyası başlatan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, toplanan imzaları Ankara’ya ulaştırdı.

- Motorlu Taşıtlar Vergisi gelirlerinin tamamının veya bir kısmının ilçe belediyelere bırakılması için imza kampanyası başlatan Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, toplanan imzaları Ankara’ya ulaştırdı.

Motorlu Taşıtlar Vergisinin gelişmiş ülkelerde olduğu gibi, Türkiye’de de yerel yönetimlere bırakılması için imza kampanyası başlattıklarını hatırlatan Efeler Belediye Başkanı M.Mesut Özakcan,” Biliyorsunuz ki Büyükşehir Yasası ile birlikte ilçe belediyelerinin sorumlulukları artarken yasayla birlikte ilçe belediyelerinin gelirleri 3’te 2 oranında düştü. Görülüyor ki ilçe belediyelerin ekonomik kaynakları, götürmesi gereken hizmetleri karşılayacak düzeyden çok uzak. Belediyelerin yetki alanları içindeki kamu hizmetlerini etkin bir şekilde yerine getirebilmesi için yeterli gelir kaynaklarının sağlanması gerekir. 6360 Sayılı Kanunla kurulan yeni ilçe belediyelerinin ve mevcut ilçe belediyelerinin mali tabloları ortada. Bizde bu nedenle ilçe belediyelerinin yıllık gelirinde yüzde 25’e yakın artış sağlayacak olan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin(MTV) düzenlemesi için imza kampanyası başlatmıştık. 30 Büyükşehir’in 519 ilçe belediyesine fakslanan dilekçelerden, 120 belediyenin imzasını aldık” dedi.

İMZALAR CEMİL ÇİÇEK’E ULAŞTI

Toplanan imzaları TBMM Başkanlığına, Belediyeler Birliğine ve siyasi partilerin grup başkanlıklarına bizzat kendisinin ulaştırdığını belirten Efeler Belediye Başkanı M. Mesut Özakcan, “Gerekli yerlere imzaları bizzat kendim ulaştırdım. Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Cemil Çiçek’e, MTV gelirlerinin tamamının veya bir kısmının ilçe belediyelere bırakılması için topladığımız imzalı dilekçeleri ilettim. Sayın Çiçek, konuyu dikkate alarak, Siyasi Parti Gurup Başkanları ile görüşeceğini belirtti. Böylece, MTV vergisinin belediyelere bırakılması veya bir pay ayrılması için gerekli çalışma ve yasal düzenlemelerin yapılması talebimizi, Ankara’ya taşımış olduk” ifadelerini kullandı.

BAŞKAN ÖZAKCAN, TOPLANAN İMZALARI ANAKARA’YA ULAŞTIRDI

BAŞKAN ÖZAKCAN, TOPLANAN İMZALARI ANAKARA’YA ULAŞTIRDI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.