Başkan Özakcan’ın Birleşmiş Milletler Günü Mesajı

Başkan Özakcan’ın Birleşmiş Milletler Günü Mesajı

Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Birleşmiş Milletler’in varlığının dünya var olduğu sürece var olması gerektiği vurgusunu yaptı.

- Efeler Belediye Başkanı Mesut Özakcan, Birleşmiş Milletler’in varlığının dünya var olduğu sürece var olması gerektiği vurgusunu yaptı.

Başkan Özakcan, 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü” nedeniyle yayınladığı mesajında, “Dünyamızda, çeşitlenen ve karmaşıklaşan risk ve tehditlerle başa çıkılabilmesi için en geçerli yöntemin etkin uluslararası işbirliğidir. Uluslararası toplumun tüm üyelerini bir araya getiren Birleşmiş Milletler, ortak çabalar, kararlar ve çalışmalar için en evrensel ve en meşru platformunu oluşturmaktadır. Birleşmiş Milletler Örgütü, çatışmaların önlenmesinden çatışma sonrası yeniden imara, terörizmle mücadeleden kitle imha silahlarının yayılmasının engellenmesine, açlık ve yoksullukla savaşımdan, çevrenin korunmasına kadar son derece geniş bir yelpazede önemli görevleri özveri ve duyarlı bir şekilde üstlenmektedir. Bugün hala dünyanın herhangi bir yerinde savaşlar sürüyor, kan dökülüyor olsa da, dünyada barış ve huzurun korunarak devam etmesinde Birleşmiş Milletlerin varlığı yadsınamaz. Birleşmiş Milletler gibi bir kuruluşa bugün her zamankinden daha çok ihtiyaç vardır. Eksiklerine, hatalı kararlarına karşın Yarınlarımız için gelecek kuşaklarımız için Birleşmiş Milletler ‘in varlığı dünya var olduğu sürece var olmalıdır. Birleşmiş Milletlerin bu gün tüm dünyada kuruluşunun 69. yıldönümünün kutlandığı 24 Ekim Birleşmiş Milletler Günü’nü, Kutluyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.