Başkan Saatcıdan CHP’ye Eleştiri

Başkan Saatcı'dan CHP’ye Eleştiri

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Büyükşehir ve Akdeniz Belediyeler Birliği Büyükşehir Yasası’nı da içerisinde kapsayan seminer başlattı.

- Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Büyükşehir ve Akdeniz Belediyeler Birliği Büyükşehir Yasası’nı da içerisinde kapsayan seminer başlattı.

Seminere damgasını vuran ise yaptığı konuşmayla Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı oldu. Yasayla ilgili eleştirilerini çarpıcı örneklerle ve sunumlar ile gösteren Başkan Saatcı, seçimler öncesinde Büyükşehir yasasını anayasa mahkemesine taşıyan, seçimler sonrasında ise sessizliğe bürünen CHP’ye de sitemde bulundu. Büyükşehir yasasıyla ilgili halkında görüşünü almak gerektiğini belirten Saatcı, yeni Büyükşehir kapsamına alınan illerde referandum yapılması tavsiyesinde bulundu. İlçe belediye başkanlarını ‘beceriksizlikle’ suçlayan Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ise, “Beceri veya beceriksizlik eşit şartlar altında yapılacak işlerde ortaya çıkar. Kendilerine çok güvenen, becerikli insanlar bizim gibi tabela partisinden seçime girerek 2019 yılında bölgelerinde aday olurlar” ifadesini kullandı.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın sunumlar eşliğindeki konuşması toplantıya damgasını vurdu. Ünlü Divan şairlerinden Fuzuli’nin sözüyle konuşmasına başlayan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, “Söylesem Tesiri Yok, Sussam Gönül Razı Değil. Biz şuan bu noktadayız. Ben 3 dönemdir belediye başkanlığı yapan, 4. dönemde de kazanarak belediye başkanlığını sürdüren, inandığını da söyleyen bir insanım. Çok fazla zamanınızı da almayacağım. Nüfusumuz ve coğrafyamız iki kat artmasına rağmen toplamda 2013 yılında aynı aylarda bu rakam 13 milyon TL iken, Büyükşehir yasasından sonra almış olduğumuz pay 9 milyon TL oldu. Diyeceksiniz ki, ‘Büyükşehir’den kesilen paylar size sonra verilecek’ Vallahi Antalya’da bu belki böyle oluyordur ama Muğla’da bu böyle olmuyor. Muğla’nın yeni Büyükşehir olmasından kaynaklanıyor olabilir ancak bize dönen hiçbir şey yok. Belde belediyelerinin bize bağlanmasıyla personel sayılarımız iki kat arttı. Netice de belediyeler ticari kar sağlayan kurumlar değillerdir. Tabi ki belediyeler sosyal anlamda insan çalıştıracak, istihdam sağlayacak ama gerçekten şuan borçlarımızı ödeyemeyecek noktaya geldik. Yetkilerin elimizden alınmasını bırakın aidiyet duygusu yok edildi. Yani sahiplenme bitirildi. Hareket kabiliyetimiz azaldı. Biraz önce tabloda gösterdiğim gibi İller Bankası Payımız da düşmüştür. Büyükşehir olan illerde önümüzdeki günlerde çok net ortaya çıkacaktır ki, her geçen gün elimizde kalan değerleri de Büyükşehir’e vereceğiz. Neler bunlar? Sahildeki düzenlemeler, Marinalar vs. vs. Bunları da üstüne koyarsak aslında Büyükşehirler de ilçe belediyelerini sürdürmenin bir anlamı kalmamıştır. Büyükşehirlerde Büyükşehir’in atayacağı bir şube müdürü ile hem aradaki partisel farklılıklardan dolayı oluşan sorunlar ortadan kaldırılır, hem de çok daha uyumlu bir çalışma ortamı sağlanacaktır” dedi.

CHP’YE SİTEM

CHP'ye de eleştirilerde bulunan Başkan Saatcı, "Ben Cumhuriyet Halk Partisi’ne bir sitemde bulunmak istiyorum. Büyükşehir yasasının iptalini anayasa mahkemesine götüren bir siyasi parti. Muhalefetteyken bağırırsın, iktidardayken susarsın. Yasayla Büyükşehir olan illeri aldıktan sonra CHP sustu. Hani paylaşacaktık? Hani halkla beraber yapacaktık? Geçeceksiniz bunları. Zaten halkla yönetecek olsalardı sanırım şimdiye kadar genelde iktidar olurlardı” diye konuştu.

BAŞKAN SAATCI'DAN CHP’YE ELEŞTİRİ

BAŞKAN SAATCI'DAN CHP’YE ELEŞTİRİ

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.