Başkan Tiryaki Sınıf Arkadaşları İle Buluştu

Başkan Tiryaki Sınıf Arkadaşları İle Buluştu

İstanbul Üniversitesi 1988 Siyasal mezunları, Altındağ’a çıkarma yaptı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 27 yıl önce mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetim...

İstanbul Üniversitesi 1988 Siyasal mezunları, Altındağ’a çıkarma yaptı. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, 27 yıl önce mezun olduğu İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü’ndeki sınıf arkadaşları ile hasret giderdi.

Başkan Tiryaki’nin ev sahipliğinde gerçekleşen buluşmada ilk gün, Hamamönü ve Ulucanlar Cezaevi Müzesi ziyaret edildi. Farklı illerden gelen 40 kişilik heyet, Altındağ Belediyesi tarafından restore edilerek Ankara turizmine kazandırılan Hamamönü’ne hayran kaldı.

SİYASAL MEZUNLARI HAMAMÖNÜ VE ULUCANLAR CEZAEVİ MÜZESİ’Nİ GEZDİ

Mehmet Akif Ersoy Müzesi’ni gezen Siyasal mezunları, Sanat Sokağı’nı da ziyaret etti. Altındağ Belediyesi El Ürünleri ve Gıda Pazarı’na da uğrayan misafirler, Kabakçı Konağı’nda dinlendikten sonra Ulucanlar Cezaevi Müzesi’ne geçtiler.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi’nde koğuşları, avluları, tecrit odalarını tek tek dolaşan Siyasal Mezunları, özellikle cezaevinde yatan ünlü mahkumların eşyalarının sergilendiği 6. koğuşta vakit geçirdiler.

27 YIL SONRA AYNI POZ

Ulucanlar Yarı Açık Cezaevi Kültür ve Sanat Merkezi’ne de geçen heyet, Sanat Sokağı’na uğramayı ihmal etmedi. Akşam yemeğini Ulucanlar Cezaevi Kadınlar Koğuşu restoranında yiyen heyet, yemeğin ardından mezuniyet pozunu yineledi. 27 yıl aradan sonra sınıf arkadaşları ile mezuniyet pozunu tekrarlayan Başkan Tiryaki, “Bir anda 30 yıl geriye döndüm. Hep birlikte eski günleri yad etmek çok güzeldi” diye konuştu.

ALTINKÖY AÇIK HAVA MÜZESİ’NE HAYRAN KALDILAR

Programın 2. gününde, Başkan Tiryaki, misafirlerini Altınköy Açık Hava Müzesi’nde ağırladı. Altınköy’ü Başkan Tiryaki ile birlikte gezen misafirler, önce koyun kırkımını izlediler. Ardından yürüyerek tüm köyü gezen Siyasal mezunları, su değirmeninde buğdayın nasıl una dönüştüğünü izlediler. Ardından asma köprüye tırmanan heyet, köy çamaşırhanesini de gezdi. Son olarak köy meydanında soluklanan misafirler, Altınköy Açık Hava Müzesi’nin benzersiz bir proje olduğunu dile getirdiler.

Sınıf arkadaşları ve aileleri ile birlikte vakit geçirmekten büyük mutluluk duyduğunu söyleyen Başkan Tiryaki, özellikle çocuklarla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum