Başkan Uğurludan Basın Bayramı Mesajı

Başkan Uğurlu'dan 'Basın Bayramı' Mesajı

Türk Basını'nda sansürün kaldırılışının yıl dönümü olarak kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı'na ilişkin açıklamada bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, basının demokrasi kültürünün gelişmesinde başat rol üstlendiğini söyledi.

- Türk Basını'nda sansürün kaldırılışının yıl dönümü olarak kutlanan 24 Temmuz Basın Bayramı'na ilişkin açıklamada bulunan Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, basının demokrasi kültürünün gelişmesinde başat rol üstlendiğini söyledi.

Günümüzde birey ve toplumun, içinde yaşadığı dünyaya ilişkin bilgileri doğru, tarafsız ve objektif habercilik anlayışıyla almasını sağlayan gazeteci ve basın emekçilerinin önemli görevler üstlendiğini belirten Uğurlu, "Türkiye gibi demokrasi ve özgürlükler alanında son yıllarda önemli adımlar atmış olan bir ülkede bu alandaki sınırların genişletilmesi noktasında basın temsilcilerinin belirleyici rolü bulunuyor. Bu bağlamda etik değerler içinde kalarak siyasal söylem ve gücün etkisinde olmadan; doğrudan ve sadece insan haklarına saygılı şekilde görev yapan gazeteciler, aynı zamanda yerel yönetimlerin de toplum tarafından doğru algılanmasına imkan sağlıyor" diye konuştu.

Kamuoyunun bilgilendirilmesi noktasında önemli görevler üstlenen basın temsilcilerinin, günümüz şartlarında kimi zorluklarla karşı karşıya bulunduğuna dikkat çeken Uğurlu, bu sıkıntılara rağmen gazetecilerin özveriyle görevlerini yerine getirmeye çalışmasının demokrasi kültürünün gelişmesi ve olgunlaşması açısından ciddi katkısı olduğunu belirtti. Uğurlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yoğun mesai saatleri içinde her türlü fedakarlığı yapan basın çalışanları, bilgiyi okuyucu ve izleyiciye en hızlı şekilde aktarmaya çalışıyor. Bunu yaparken mesai saatlerine aldırmadan, kimi zaman özel hayatlarından fedakarlık ederek kimi zaman da ekonomik ve mesleki sıkıntılar çekerek hayatını sürdürüyor. Bu noktada özveri ile çalışan bütün basın çalışanlarının bayramını en içten dileklerimizle kutluyoruz" diye konuştu.

BAŞKAN UĞURLU'DAN 'BASIN BAYRAMI' MESAJI

BAŞKAN UĞURLU'DAN 'BASIN BAYRAMI' MESAJI

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.