Başkan Yaşar, 84. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda

Başkan Yaşar, 84. İzmir Enternasyonel Fuarı’nda

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “eğitim” temasıyla 28 Ağustos-6 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen 84. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın (İEF) açılış törenine katıldı.“Eğitim” temasıyla 28...

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “eğitim” temasıyla 28 Ağustos-6 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen 84. İzmir Enternasyonel Fuarı’nın (İEF) açılış törenine katıldı.

“Eğitim” temasıyla 28 Ağustos-6 Eylül 2015 tarihleri arasında düzenlenen 84. İzmir Enternasyonel Fuarı (İEF), Kültürpark Lozan Tören Alanı’nda açılış töreni ve konuşmalarla başladı. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın da katıldığı açılış töreninde birçok belediye başkanı ve devlet adamı boy gösterdi. Fuarda kardeş ülke Türkmenistan partner ülke olurken, Somali’den Romanya’ya birçok farklı ülke ekonomilerini, kültürlerini ve geleneklerini sergiledi. Eskişehir ise onur konuğu il olarak fuara katıldı. 28 Ağustos’ta başlayan ve 10 gün sürecek olan fuarın ilk gününde Yenimahalle Belediyesi standı da ziyaretçilerden büyük ilgi gördü.

Yenimahalle Belediyesi standında İzmirlileri ve meslektaşlarını ağırlayan Yaşar, İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş’a Yenimahalle’de hayata geçirdiği ve yeni temelini attığı projeleri tanıttı. Bülent Ecevit ve Turgut Özakman Yüzme Havuzu ve Sosyal Tesisi’den Karşıyaka Pazar Yeri’ne, Ankara Kulübü Derneği ve Sosyal Tesisleri’nden Onkoloji Hastanesi Belediye Konuk Evi’ne kadar onlarca sosyal projesini nasıl gerçekleştirdiğini anlatan Yaşar, “İzmirli belediyelerin stantlarını tek tek gezdim ve çok faydalı bir sürü projeyi inceledim. Onur konuğu ilimiz Eskişehir Belediyesi de bir sosyal demokrat olarak beni fazlasıyla gururlandırdı. Türkiye’de sosyal demokrat belediyelerin sayısı arttıkça toplumların eğitim seviyesi yükselecek ve buna bağlı olarak ekonomiden sosyal yaşama kadar tüm temel toplum yapılarımız daha sağlam olacaktır” dedi.

İzmir Fuarı’nın özellikle Ege Bölgesi olmak üzere tüm ülkede büyük bir gelenek olduğuna değinen Yaşar, “İzmir her yıl bu fuar ile dünyanın ve Türkiye’nin dört bir tarafından konuklar ağırlıyor. Farklı kültürlerin tanıtıldığı birçok firmanın ürünlerini sergilediği, mühendislik ve Ar-Ge stantlarının boy gösterdiği bu büyük organizasyon, Atatürk’ün ‘İzmir’de Fuarlar ve Kongreler yapılsın’ sözünün değerini bizlere hatırlatıyor” ifadelerini kullandı.

Fuar alanını gezdikten sonra Swiss Otel’deki 84. İEF gala yemeğine katılan Yaşar, Selin Sayek Böke ve Aziz Kocaoğlu ile fuarı ve gündemi değerlendirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.