Başkanlardan Mevlit Kandili Mesajı

Başkanlardan Mevlit Kandili Mesajı

Manisa’da belediye başkanları Peygamber Efendimiz’in dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlit Kandili nedeni ile kutlama mesajı yayımladı.Manisa’da Mevlit Kandili dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkan...

Manisa’da belediye başkanları Peygamber Efendimiz’in dünyayı şereflendirdiği gün olan Mevlit Kandili nedeni ile kutlama mesajı yayımladı.

Manisa’da Mevlit Kandili dolayısıyla Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin ve Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban kutlama mesajı yayımlayarak, İslam coğrafyasındaki kan ve gözyaşının dinmesi temennisinde bulundu.

Başkan Ergün Mevlit Kandili’ni kutladı

Mevlit Kandili dolayısıyla yayımladığı mesajında savaşlar ve gözyaşlarının İslam coğrafyasında son bulmasını temenni eden Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, şunları yer verdi: “İslam coğrafyası, birlik ve beraberliğin, kardeşliğin ve barışın doğduğu topraklardır. Bu önemli duyguları pekiştirmek ve bir arada olmak için Müslümanlar, kandillerde, namaz vakitlerinde, Cuma günlerinde, bayramlarda bir araya gelir ve birlikteliklerini pekiştirirler. İslam peygamberi Hz. Muhammed Mustafa (SAV) efendimizin dünyaya geldiği Rebiülevvel ayının 11’inci günü de, Mevlid Kandili olarak kutlanmaktadır. Cenab-ı Hakk’ın ‘Habibim’ dediği, son peygamber Hz. Muhammed’in (SAV) dünyaya geldiği gün birçok mucize ortaya çıkmıştır. Kabe’nin içini boğan putlar, O’nun doğumuyla baş aşağı olmuş; Mecusilerin bin yıldır yanan ateşleri sönmüştür. Böyle yüce bir peygamberin ümmeti olarak O’nun sünneti, sözleri ve Kur’an-ı Kerim’in ışığında hareket etmeli, büyük günahlardan kaçınmalı ve birbirimizi sevmeliyiz. Pazar gecesi idrak edeceğimiz Mevlit Kandili’nde bol bol dualar etmeli, büyüklerimiz ziyaret edilmeli, Cenab-ı Allah’tan af ve mağfiret dilenmelidir. Türk-İslam coğrafyasında yaşanan zulüm, savaş ve kardeşin kardeşe kırdırılması olaylarının son bulması temennisiyle Mevlit Kandili’nin Manisa’mıza, ülkemize ve milletimize ayrıca tüm İslam coğrafyasına huzur, barış, kardeşlik ve bereket getirmesini diliyor; tüm hemşerilerimin mübarek Mevlit Kandili’ni kutluyorum.”

Başkan Çerçi: "Bu kutlu günün hayırlar getirmesini temenni ediyorum"

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, 11 Aralık Pazar gecesi idrak edilecek olan Mevlit Kandili dolayısıyla yayınladığı mesajda, Manisalıların ve İslam Aleminin kandilini kutladı. Bu gece edilen tüm duaların kabul edilmesini dileyen Başkan Çerçi, mesajında, “Bu kutlu gün, alemlere rahmet olarak gönderilen Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa’nın (SAV) dünyamıza teşriflerinin yıldönümü. Her sene Rebiulevvel ayının on ikinci gecesi idrak edilen bu mübarek gecede ellerimizi semaya açmamız ve Peygamber Efendimizin ahlakının hepimize sirayet etmesi, alemlerin barışla yaşamasını niyaz etmeliyiz. Bu kutlu gün ve mübarek geceler; manevi duygularımızı canlandıran, kendimizi sorgulamamıza vesile olan, duygu birliğinin, kardeşliğin, hoşgörünün, paylaşmanın ve dayanışmanın en yükseğe çıktığı müstesna zamanlardır. Bu duygu ve düşüncelerle Mevlit Kandili’nin tüm Manisalılara ve tüm İslam Alemine hayırlar getirmesini temenni ediyor; bu gecede yapılan tüm duaların milletimizin, İslam Aleminin birlik ve beraberliğine vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Çelik: “Mevlit Kandili değerlerimizi yeniden hatırlama fırsatı veriyor”

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik Mevlit Kandili nedeni ile bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Çelik yayımladığı mesajda, “Tüm Manisalı hemşerilerimizin mübarek Mevlit Kandillerini tebrik ediyorum. Sevgililer sevgilisi alemlere rahmet olarak gönderilen ışığıyla münevver olduğumuz, aydınlandığımız Hz Muhammed (SAV) Dünya’ya teşriflerinin yıl dönümündeyiz. Kendisini salatuselam ile anıyoruz. İslam coğrafyası ve İslam âlemi için bu mübarek gecenin hayırlara vesile olmasını cenabı haktan niyaz ediyorum. Kandiller bizler açısından son derce önemli bir dayanışmanın örneğidir bu vesile ile insanlar bir araya geliyor değerlerimizi tekrar hatırlama fırsatı veriyor. Bunun için benim en büyük duam ve temennim yeryüzünde akmakta olan kan ve gözyaşının dinmesidir. Allah nice mübarek kandillere ulaşmayı bizlere nasip eylesin. Birlik ve kardeşlik içerisinde yaşamayı tüm milletimize ve İslam coğrafyasına nasip etsin” dedi.

Başkan Karaçoban: "Kan ve gözyaşı biran önce dinsin"

Mevlit Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Alaşehir Belediye Başkanı Dr. Gökhan Karaçoban, İslam dünyasının kan ve gözyaşı içinde olduğunu ve bu durumun biran önce sona ermesi için çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti. Başkan Karaçoban, "Pazar gününü Pazartesiye bağlayan gece alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimizin doğum günü olan Mevlit Kandilini kutlayacağı. Bu mübarek günün hatırına İslam coğrafyasında hakim olan kan, gözyaşı ve savaşların biran önce durmasını temenni ediyorum. Tüm hemşerilerimizin Mevlit Kandilini tebrik ediyor, milletçe birlik ve beraberlik içinde daha nice kandillere kavuşmayı, bütün İslam aleminin ve insanlığın barış ve huzur içinde olmasını Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” dedi.

Başkan Şirin Mevlit Kandilini kutladı

Turgutlu Belediye Başkanı Turgay Şirin mesajında şu ifadelere yer verdi: “Peygamber Efendimizin (SAV) alemleri teşrifinin yıldönümü olan Mevlit Kandili’ne ulaşmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Alemlere rahmet olan Efendimiz, tebliğ ettikleri ve hayatıyla insanlığın karanlığını aydınlığa, cehaleti saadete çevirmiştir. Mevlit Kandili, O’nun kutlu hayatını ve dinimizin mübarek öğretilerini bir kez daha idrak etmek, nefsimiz hakkında tefekkür etmek için hepimiz adına bir fırsat olmalıdır. Toplum olarak büyük değer verdiğimiz mübarek gecelerde, ülke ve millet olarak birlik ve beraberliğimizin devamı için daha fazla dua etmeli, bu güzel gecenin önemini iyi değerlendirmeliyiz. Bu geceyi sadece kendimiz için değil çevremizdeki insanlarla kucaklaşma için de bir fırsat olarak görmeliyiz. Bilhassa ülkemiz ve İslam Aleminin içerisinde bulunduğu sıkıntılı dönemde, dualarımız, Türk İslam coğrafyasının bir an önce huzura, refaha ve barışa kavuşması yönündedir. Bu duygu ve düşüncelerle tüm İslam Aleminin Mevlit Kandili’ni en kalbi duygularımla tebrik ederek hemşerilerime saygı ve selamlarımı sunuyorum”

Başkan Kayda: “Mevlit kandilimiz mübarek olsun”

Türk-İslam alemi için manevi öneme sahip olan Mevlit Kandili nedeniyle bir mesaj yayımlayan Salihli Belediye Başkanı Zeki Kayda, “Bugün hepimiz Peygamber Efendimiz’i anlamaya, O’nun engin sevgi ve hoşgörüsüne, rehberliğine her zamankinden daha fazla muhtacız. Bu mübarek gecelerin O’nu ve hayatını anlamak için erişilmez fırsatlar olduğunu biliyoruz. Birbirimizi sevmeyi, doğruluğu, hoşgörüyü, şefkat ve merhameti Peygamber efendimizin sünnetleriyle öğrenerek nesiller boyu devam ettirdik. Geçmişten beri taşıdığımız Türk- İslam geleneği ve milletimizin gönlünde böyle gün ve gecelerin yaşaması, geleceğimiz için önemlidir. Sevgili Peygamberimizin dünyayı şereflendirmesinin yıldönümü olan Mevlit Kandili’nin, Türk - İslam coğrafyasından başlayarak bütün dünyada acının ve gözyaşının dinmesine vesile olmasını rahmet ve huzur getirmesini Yüce Mevla’dan niyaz eder, hemşerilerimizin ve Türk- İslam Aleminin Mevlit Kandili’ni tebrik ederim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.