Başkent’in tarım merkezi Beypazarı’nda çiftçiler TZOB’dan şikayetçi

Başkent’in tarım merkezi Beypazarı’nda çiftçiler TZOB’dan şikayetçi

Türkiye’nin sebze üretiminde önemli pay sahibi olan Ankara Beypazarı’nda çiftçiler, çiftçilerin en büyük kuruluşu olan Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB) sorunlarıyla ilgilenmemesinden yakındı.T...

Türkiye’nin sebze üretiminde önemli pay sahibi olan Ankara Beypazarı’nda çiftçiler, çiftçilerin en büyük kuruluşu olan Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin (TZOB) sorunlarıyla ilgilenmemesinden yakındı.

Türkiye’nin havuç ihtiyacının yüzde 50’sinde pay sahibi olmasının yanı sıra marul, ıspanak, yeşil soğan gibi başlıca sebzelerinde önemli üretim bölgesi olan Beypazarı’nda üreticiler, ziraat odalarından yeterince destek alamamaktan şikayetçi. Beypazarı Oymaağaç Mahallesi’nde 110 dönüm havuç, 80 dönüm soğan, 50 dönüm ıspanak ve bunların yanı sıra buğday, ayçiçeği gibi ürünler yetiştirdiğini belirten üretici Halil İbrahim Bozkurt, "Kış aylarında tarlamızda ekili alanlar çeşitli afetlerden zarar gördü, ilgilenen yok. Elektrik faturalarımızı ödeyemez duruma geldik. Buğday fiyatları düşük, elde ettiğimiz gelire bakıyoruz giderleri karşılamıyor. Halen Polatlı borsasında 75 kuruşa ekin satıyoruz. Üreticiden alınan fiyatla tüketiciye ulaşan ürün fiyatında uçurum var. Bu aradaki fiyat farkından kimler nemalanıyor? Ziraat odalarından hiç destek görmedik. Şehirlere gidip asgari ücretle mi çalışalım? En kaliteli ürünü vermeye çalışıyor, çok zor şartlarda üretip sofralara ulaştırıyoruz. Köyümüzde kalacak, çiftçilik yapacaksak bir an önce çözüm bekliyoruz" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.