Bayındırda Üretim Yolları Hasatı Kolaylaştırdı

Bayındır'da Üretim Yolları Hasatı Kolaylaştırdı

Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, eylül ayında yaptığı Hisarlık Yaylası ziyaretinde söz verdiği yol yapım çalışmasını tamamladı. Özellikle yaylada yaşayan üreticilerin beklentilerini karşılayan üretim yolunun, ekim-kasımda yapılan hasat dönemine y

- Bayındır Belediye Başkanı Dr. Ufuk Sesli, eylül ayında yaptığı Hisarlık Yaylası ziyaretinde söz verdiği yol yapım çalışmasını tamamladı. Özellikle yaylada yaşayan üreticilerin beklentilerini karşılayan üretim yolunun, ekim-kasımda yapılan hasat dönemine yetişmesi üreticileri sevindirdi.

Üreticilerden Nezih Uyaroğlu; “Yolların düzenlenmesi, hasadımızı olumlu etkiliyor” dedi. Hisarlık Yaylası’ndaki tarımsal faaliyetler hakkında da bilgi veren Uyaroğlu, bölgede üzümün dışında ceviz, kestane ve kiraz üretiminin yoğunluk kazandığını vurguladı.

Özellikle kış aylarındaki hasat döneminde, yağmurlardan dolayı ulaşım sorunu yaşadıklarını hatırlatan Uyaroğlu konuşmasına şöyle devam etti: “Bölgede yer alan toprak tipi yağışlı havalarda zeminin kaymasına neden oluyor. Bunun sonucunda da çiftçimiz ürününü kendi imkanlarıyla alıcıya ulaştıramıyordu. Yıllardır yaşadığımız bu sorun kısmi olarak çözüldü. Günlük olarak topladığımız ürünleri, rahatlıkla alıcıya götüreceğiz. Bu da ürünlerin zarar görmeden tüketiciye ulaşmasını sağlıyor” ifadesini kullandı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.