Bayırlı; ‘Hedef Şampiyonluk’

Bayırlı; ‘Hedef Şampiyonluk’

Aydınspor 1923 Kulübü Başkanı Süha Bayırlı, Aydın 24 Haber’e konuştu.

Aydınspor 1923 Kulübü Başkanı Süha Bayırlı, Aydın 24 Haber Genel Yayın Yönetmeni ve Milliyet gazetesi temsilcisi Servet Töz’ün sorularını yanıtladı. Bayırlı, hedeflerini açıkladı, nasıl bir kulüp haline getireceklerini anlattı.

SAYIN BAYIRLI, HEDEFİNİZ NEDİR?

Aydınspor 1923 yeni yapılanmasıyla son 4 yılda hep ilkleri gerçekleştirdi. Bu başarıyı getiren vizyon ve emeğe katkı sağlayanlardan biriyim. Yeni ilkleri gerçekleştirmek adına aday olduğum 27 Mayıs 2013 tarihinde yapılan kongrede başkanlığa seçildim. Hedefimiz Aydınspor 1923’ü 2. Lig’de şampiyon yapmak.

KONGREDE SPORTİF A.Ş. KONUSUNDA YETKİ ALDINIZ BU KONUYU BİRAZ AÇAR MISINIZ?

Bugün insanlar hala korkmadan Aydınspor yönetimine giremiyor. Çünkü ekonomik belirsizlikler insanları ürkütüyor. Bu endişeler giderilmeli. Kulübümüz bir cazibe merkezi haline getirilmelidir. Bu sorunları gidermek adına Aydınspor 1923'te yapılacak en önemli şey, kimseye bağlı kalmadan, başarımızı ve ekonomik istikrarımızı uzun yıllar devam ettirebilmektir.

023-003.jpgEKONOMİK İSTİKRARIN FORMULÜ NEDİR?

Bunun formülü de SPORTİF A.Ş.'yi kurmaktır. Tabi Aydınspor 1923 Spor Hizmetleri A.Ş. kulübümüze bağlı sportif faaliyet alanlarından sadece futbolu yönetecektir. Futbol takımının masrafları ve giderleri buradan yönetilecektir. Ekonomik istikrar için bir dizi karar alınacak, projeler hayata geçirilerek, kaynak arayışına gireceğiz.

BAŞARI İÇİN NE GİBİ GİRİŞİMLERDE BULUNMAYI DÜŞÜNÜYORSUNUZ?

Adnan Menderes Stadyumu’nu Gençlik Spor İl Müdürlüğü'nden kiralama yöntemi alarak, sahanın her türlü bakım ve onarımına üstleneceğiz. Stadın Maraton Tribünü ve kale arkalarını koltuk yaptırıp, insanların insanca maç izlemesini sağlayacağız ve Aydınspor’a katkı sağlamalarını isteyeceğiz. Bu konudaki gerekli girişimlerimizi önümüzdeki günlerde yapacağız.

Amatör Spor Kulüpleriyle görüşerek güçlü bir altyapı kuracağız ve Aydınlı Gençleri Aydınspor’da profesyonel yapıp, gençleri başka illere yollamayacağız. Bir takımın en güçlü silahı altyapıdır; bu bilinçle hareket edip, Aydınspor’u bir Spor Merkezi haline getireceğiz.

Çeşitli promosyon ürünleri hazırlayıp, Aydınspor Store'u yeniden düzenleyecek ciddi bir gelir elde edeceğiz.

suha-bayirli-k.jpgAYDINSPOR’UN TAHMİNİ BÜTÇESİ NE KADAR OLACAK?

Tahmini bütçemizi 4-4.5 milyon TL civarında belirledik. Ve bu rakamı kulübe kazandırmak için çalışmalarımızı başlattık.

AYDINSPOR 1923 BELEDİYE BAŞKANI ÇERÇİOĞLU’NUN TAKIMI ŞEKLİNDEKİ ELEŞTİRİLERE NE YANIT VERECEKSİNİZ?

Aydın Belediye Başkanı Sayın Özlem Çerçioğlu bilindiği üzere en büyük destekçimiz; bundan sonra da desteklerini devam ettirecektir. Aydınspor 1923 üzerinde çok büyük emekleri var. Aydın’ın takımına Aydın halkı adına destek oluyor. Çerçioğlu’nun takımı şeklindeki eleştirilere sadece gülüyorum.

SPORTİF DİREKTÖR

Aydınspor 1923 sportif direktörlüğe fifa kokartlı eski hakem Ali Aydın’ı sportif direktörlük görevine getirdik. Profesyonel düşünüyoruz. Aydınspor’a katkı sağlayacağına inanıyoruz. Kulübümüzün tarihinde şanlı yeni sayfalar açacak başarılar için terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğiz.

SÜHA BAYIRLI KİMDİR?

1963 Aydın’da dünyaya geldi. Öğrenimini sırasıyla Gazipaşa Ortaokulu, Aydın Lisesi, Manisa Spor Akademisi futbol bölümünden mezun oldu.

1986 yılında başladığı ticari faaliyetine 2009 yılında emekli olarak son verdi.

2009 yılında Aydın Belediyespor başkanlığına getirildi. Belediyespor’u süper amatörde şampiyon yaptı. 2009-2010 sezonunda Belediye spor’un ismini Aydınspor 1923 olarak değiştirilmesinde önemli rol oynayarak, takımın BAL ligine çıkmasına katkı sağladı.

2010 yılında Belediyespor Gücü başkanı seçilerek, salon sporlarında faaliyet gösterdi. 27 Mayıs 2013 tarihinde yapılan kongrede Aydınspor 1923 kulüp başkanı seçildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.