Bayraklıda Plastikler Yuvaya Dönüşüyor

Bayraklı'da Plastikler Yuvaya Dönüşüyor

Bayraklı Belediyesi, Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) başlattığı sahipsiz sokak hayvanlarını sıcak birer yuvaya kavuşturan “Yuvaya Dönüşen Plastikler” sosyal sorumluluk kampanyasına dahil oldu.

- Bayraklı Belediyesi, Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) başlattığı sahipsiz sokak hayvanlarını sıcak birer yuvaya kavuşturan “Yuvaya Dönüşen Plastikler” sosyal sorumluluk kampanyasına dahil oldu.

PAGDER Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Semerci, Ege Plastik Sanayicileri Dayanışma Derneği Başkanı Erol Paksu ve PAGDER Proje Uzmanı Jale Filiz Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ’ı makamında ziyaret etti. Semerci görüşmede Plastik Sanayicileri Derneği’nin (PAGDER) öncülüğünde “Sıcak bir yuva her canlının hakkıdır” sloganı ile başlatılan “Yuvaya Dönüşen Plastikler” projesi hakkında Başkan Karabağ’a bilgi verdi. PAGDER Başkanı Hüseyin Semerci, “Ülkemizde yılda 25 milyon ton plastik atık haline geliyor. Bu plastikler, çöp değildir. Defalarca ve yüzde 100 geri dönüştürülebilir. Plastik yoğurt kapları, peynir kapları, pet şişeler, deterjan ambalajları, eski plastik oyuncaklar, askılar ve damacanalar… Aklınıza gelebilecek hemen her plastik atık, bu kampanya ile yüzde 100 geri dönüştürülerek sokak hayvanları için yuvaya dönüşüyor. Bayraklı’da ilk etapta 20 kulübe ile başlattığımız işbirliğinin ilerleyen günlerde daha da büyüyeceğine inanıyoruz” dedi.

BAŞKAN KARABAĞ'DAN DESTEK ÇAĞRISI

Başkan Karabağ, Plastiklerin geri dönüştürülerek sokak hayvanları için kulübeler yapılması esasına dayanan projeyi olumlu bularak PAGDER ile ön protokol imzaladı. Başkan Karabağ, “Projeyle sokak hayvanlarına yaklaşan kış aylarında fazladan sıcak yuva kazandıracağız. Aynı zamanda geri dönüşüm gibi Dünya’nın önemle üzerinde durduğu bir konu hakkında da Bayraklı İlçesi olarak proje dahil olacağız. Temizlik İşleri Müdürlüğümüz de katkıda bulunacaktır. Tüm Bayraklı halkını bu projeye destek vermesi için çağrıda bulunuyorum. Hayırlı olsun” dedi.

BAYRAKLI'DA PLASTİKLER YUVAYA DÖNÜŞÜYOR

BAYRAKLI'DA PLASTİKLER YUVAYA DÖNÜŞÜYOR

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.