Bayraklı’da Tarihe Anlamlı Dokunuş

Bayraklı’da Tarihe 'Anlamlı Dokunuş'

Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan iki tarihi yapıyı daha restore etmek için çalışma başlattı.

- Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırlarında bulunan iki tarihi yapıyı daha restore etmek için çalışma başlattı.

Bayraklı Belediyesi, Bayraklı sahildeki belediye hizmet binası inşaatının hemen yanındaki alanda bulunan ve 'üçüz evler' olarak adlandırılan tarihi bina ile Kültür Müdürlüğü olarak kullanılan binanın bitişiğindeki Levanten Köşkünün restorasyon çalışması için düğmeye bastı.

Belediye tarafından iki ayrı kültür varlığı için proje ihalesi yapıldı. Proje ihalesini Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan onaylı firma kazandı. İhaleyi kazanan firma mekanlarda çalışmalarını bitirerek, restorasyon çalışması için proje çizimine başladı. Bayraklı Belediyesi tarafından bu işler biter bitmez onay için Anıtlar Kurulu’na başvuru yapılacak. Kuruldan onay alınması halinde, Bayraklı Belediyesi proje için keşif yaparak yaklaşık maliyeti çıkaracak ve yapım için tekrar ihaleye çıkacak.

BAYRAKLI’NIN TARİHİNE SAHİP ÇIKIYORUZ

Bayraklı’da tarihe sahip çıktıklarını dile getiren Bayraklı Belediye Başkan Hasan Karabağ, "Bayraklı İzmir’in kurulduğu ilçe. Buranın tarihi bir özelliği var. Biz de belediye olarak tarihimize sahip çıkıyoruz. Daha önce de Fuat Edip Baksı Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bir köşkümüzü restorasyon çalışması yaptırarak yeniledik. Köşkü Kültür Müdürlüğü olarak vatandaşımızın hizmetine sunduk. Hizmet Binasının bulunduğu alanda Altınyol’a bakan bölümde yan yana üç adet tarihi evimiz var. Bir de kültür Müdürlüğümüzün yanındaki Levanten Köşkü var. Bu iki ayrı bölgedeki toplam 4 tarihi değeri restore ettirmek için harekete geçtik" dedi.

BAYRAKLI’DA TARİHE 'ANLAMLI DOKUNUŞ'

BAYRAKLI’DA TARİHE 'ANLAMLI DOKUNUŞ'

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.