Bayraklıdan Örnek Belediyecilik

Bayraklı'dan Örnek Belediyecilik

Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli ailelerin kapısını çalarak onlara destek veriyor. Belediye ekipleri vatandaşların talepleri doğrultusunda eşya, yakacak, gıda ve nakdi yardımda bulunuyor. Bayraklı Belediyesi kurulduğu 200

- Bayraklı Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde yaşayan dar gelirli ailelerin kapısını çalarak onlara destek veriyor. Belediye ekipleri vatandaşların talepleri doğrultusunda eşya, yakacak, gıda ve nakdi yardımda bulunuyor. Bayraklı Belediyesi kurulduğu 2009'dan bu yana 45 bin ailenin ihtiyaçlarını gidererek yüzlerini güldürdü. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, belediye olarak vatandaşa dokunduklarını belirterek, “Sosyal belediyecilik anlayışını ilçemizde yansıtıyoruz. Hemşerilerimizin yanında olup onlara destek vermeye devam edeceğiz” dedi.

Bayraklı Belediyesi, İzmir'de sosyal belediyecilik anlayışının en iyi örneklerinden birini sergiliyor. Belediye, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü aracılığıyla ihtiyaç sahiplerini belirliyor ve onlara gerekli yardımları yapıyor. Bu kimi zaman eşya kimi zaman ise erzak yardımı şeklinde gerçekleşiyor. Bayraklı Belediyesi 2009-2014 arası 45 binin üzerinde aileye yardım ederek önemli bir hizmetin altına imza attı. Bu yılın ilk yarısında ise 169 aileye nakdi, 119 aileye eşya, 440 aileye gıda, 100 aileye yakacak, 750 aileye bebek paketi yardımında bulunuldu. 442 kişi ise sosyal marketten yararlandı.

“ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ”

Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı’da gecekondulaşmanın yoğun olduğunu dikkat çekerek, “İlçemizin en büyük problemi işsizlik. Birçok ailenin evine maaş girmiyor ya da asgari ücretle 4-5 kişi geçinmeye çalışıyor. Biz belediye olarak ihtiyaç sahiplerine elimizden gelen desteği veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışımız çerçevesinde vatandaşımıza dokunuyoruz onların sıkıntılarını, sorunlarını gidermeye çalışıyoruz. Bu anlamda da hayırsever vatandaşlarımızı dar gelirli ailelerimize destek vermeye çağırıyoruz” dedi.

BAYRAKLI'DAN ÖRNEK BELEDİYECİLİK

BAYRAKLI'DAN ÖRNEK BELEDİYECİLİK

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.