Bayrampaşalı minikler sokak hayvanlarını elleriyle besledi

Bayrampaşalı minikler sokak hayvanlarını elleriyle besledi

Bayrampaşalı minik öğrenciler, ‘Bu kapta hayat var’ projesi kapsamında sokak hayvanlarına mama dağıttı. Çocuklar, hayvanları elleriyle beslerken renkli anlar yaşandı.Bayrampaşa Belediyesi, havaların...

Bayrampaşalı minik öğrenciler, ‘Bu kapta hayat var’ projesi kapsamında sokak hayvanlarına mama dağıttı. Çocuklar, hayvanları elleriyle beslerken renkli anlar yaşandı.

Bayrampaşa Belediyesi, havaların soğuması ile birlikte sokak hayvanları için çalışmalarına hız verdi ve Sancak Eğitim Merkezi Derneğiyle bir araya gelerek ‘Bu kapta hayat var’ projesini başlattı. Yürütülen proje kapsamında, pilot okul olarak seçilen Sancaksoy Ortaöğretim Okulu’nda düzenlenen konferansla öğrenciler, sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçları konusunda bilinçlendirildi. Konferans sonunda öğrencilere kedi, köpek ve kuşları beslemeleri için kaplarla mama dağıtıldı. Mamaları alan çocuklar sokak hayvanlarını elleriyle besledi.

‘‘Okuldan çıkar çıkmaz kedi ve köpekleri besleyeceğim’’

Hayvanların çok özel canlılar olduğunu ifade eden 5’inci sınıf öğrencisi Hamza Yağız Durka, ‘‘Bugün burada hayvanları besleme konusunda hepimiz bilinçlendik. Havaların soğuk olduğu bu günlerde, burada dağıttıkları mamalardan koyacağız hayvanların önüne ve onları besleyeceğiz. Kedi, köpek ve kuşlar için mamalar var, ben bugün okuldan çıkar çıkmaz kedi ve köpekleri besleyeceğim. Bugün bizi burada bilinçlendirdikleri için herkese teşekkür ederim’’ ifadelerini kullandı.

Hayvanların beslenme ihtiyaçlarının karşılanmasının çok önemli olduğunu ifade eden Özgür Güney Aygül ise, ‘‘Hayvanlarda bizler gibi canlı olduğu için insanlarla hayvanların hiçbir farkı yok. Burada da bize bunu güzel bir şekilde anlattılar herkes bilinçlendi. Bütün arkadaşlarımıza hayvanları korumalarını ve onlara yemek vermelerini buradan söylemek istiyorum’’ diye konuştu.

Proje kapsamında 10 bin kap mama sokak hayvanlarına dağıtılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.