Belediye başkan adaylarına çağrı: “Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele projenizi açıklayın”

Belediye başkan adaylarına çağrı: “Yolsuzluk ve rüşvetle mücadele projenizi açıklayın”

Emekli Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hakan Genç, “Yerel Seçimler öncesi adaylar birçok projeler açıklıyor. Projeleri görünce vay be belediyelerde ne çok para varmış diyorum ama hiçbir adayın yolsuzluk ve rüşvetle mücadele programı ve projesini göremiyorum” diyerek adaylardan yolsuzluk ve rüşvetle mücadele beyannamelerini açıklamalarını istedi.

CHP Aydın Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve mevcut başkan Özlem Çerçioğlu başta olmak üzere başkan adaylarına çağrıda bulunan Emekli Aydın Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Hakan Genç, “Örneğin bir belediye başkanı (kendisi de dahil olmak üzere) yönettiği kurumda haklarında yolsuzluk, rüşvet, ihaleye fesat karıştırma, görevi kötüye kullanma vb. suçlardan haklarında iddianameler düzenlenmiş, davalar açılmış, yargılanan, davası kesinleşmiş bürokratlara veya çalışanlarına bugüne kadar nasıl bir işlem yapmış, bunlar görevden alınmış mı? Yoksa halen görev başında mı?” dedi.

“Bu tip suçlar veya durumlar karşısında bugüne kadar ne yapılmış, ne yapacak bunları bir beyanname ile halka açıklamalarını bekliyorum” diyen Genç, “Bunları açıklayın ondan sonra garip, gureba, açlık, yoksulluk konusunu konuşalım” sözleriyle, sıklıkla ‘garip, gureba’ edebiyatı yapan Özlem Çerçioğlu’na göndermede bulundu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum