Belediyeden “Paşayaylası Oteli” Açıklaması

Belediyeden “Paşayaylası Oteli” Açıklaması

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden “Paşayaylası Oteli” haberine açıklama geldi. Yapılan açıklamada Paşayaylası otelinin sorumluluğunun belediyede olmadığı bildirildi.

AYDIN 24 HABER

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden “Paşayaylası Oteli” haberine açıklama geldi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada Paşayaylası otelinin sorumluluğunun belediyede olmadığı belirtildi.

"İMA DOLU İFADELER"

“Paşayaylası Oteli kaderine teslim edildi” başlıklı haberin bir basın organında “Aydın’ın malları Aydın’a kalsın derken amacınız bu muydu?” şeklinde kamuoyunu yanıltıcı, hatalı bilgiler yer aldığı iddia edilen açıklamada, “Haberde, 2005 yılında Özel İdareden Aydın Belediyesi’ne devredilen ve 2007 yılında yeniden açılışı yapılan Paşayaylası Oteli’nin kaderine terk edildiği, harabeye döndüğü belirtilmiş, haberin başlığında ise Belediyemize yönelik isnat ve ima dolu ifadeler kullanılmıştır” denildi.

SÖZLEŞME YENİLENMEDİ

Zeytinköy Mahallesi, Paşayaylası Mevkiinde bulunan Paşayaylası Otel mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne ait arazi üzerinde Aydın İl Özel İdaresi’nce tesis edildiği, Aydın Belediyesi ile Aydın İl Özel İdaresi arasında yapılan 14.10.2004 tarihli protokol ile tesis 3 yıllığına belediye tarafından kiralandığı ancak  27.06.2007 tarih, 381 sayılı Aydın İl Encümeni kararı ile sözleşme 3 yıllığına yenilenmediğinin hatırlatıldığı açıklamada şu görüşlere yer verildi:

TAHLİYE ETMEMİZ İSTENDİ

“Sözleşmenin sona ermesi üzerine, Aydın İl Özel İdaresi’nce sözleşmenin uzatılmasına yönelik teklifimiz kabul edilmemiş ve taşınmazı tahliye etmemiz istenilmiştir. Söz konusu otelin Belediyemizce tahliye edilmesinin gerekçesi bundan ibaret olup, otelin tahliye ve teslimi tarihi olan 22.09.2010 tarihinden itibaren otel Aydın İl Özel İdaresi yetki ve sorumluluğunda kalmış, İl Özel İdaresi’nin 6360 sayılı yasa ile ilga edilmesi üzerine 6360 sayılı yasa gereğince kurulan Devir, Tasfiye ve Paylaştırma Komisyonunca otel ile ilgili olarak tarafımıza herhangi bir hak devri yapılmamıştır. Açıklanan nedenlerle Belediyemizin söz konusu otel üzerinde herhangi bir hak, yetki ve sorumluluğu bulunmamaktadır. 

OTELİN BUGÜNKÜ DURUMUNDAN RAHAZSIZLIK DUYUYORUZ

Esasen, otelin bugünkü elem verici durumundan Belediyemiz de büyük bir rahatsızlık duymaktadır. 6360 ve 5216 sayılı yasalar gereğince, Belediyemize devri gereken ve Belediyemizin ihtiyacı bulunan bu otelin bugünkü harap halinden devre ilişkin takdir hakkını kullanan yetkili ve görevlilerin sorumlu olduğu inancındayız.

“Paşayaylası Oteli kaderine teslim edildi”, “Aydın’ın malları Aydın’a kalsın derken amacınız bu muydu?”  başlıklı haberde yer alan Belediyemiz ile ilgili hususların, kamuoyunu aldatmaya yönelik, gerçeği yansıtmayan ve dayanaksız olduğunu değerli halkımızın bilgilerine sunarız. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum