“Belediyenin Jeotermal Kuyusu Hiç Olmadı”

“Belediyenin Jeotermal Kuyusu Hiç Olmadı”

CHP Aydın İl Başkanı Barkan Kalınomuz, AK Parti Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in Yılmazköy Jeotermal alanını konusundaki açıklamalarına belgeli yanıt vererek Erdem’i yalanladı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Barkan Kalınomuz, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in Aydın Belediyesi ile ilgili Yılmazköy Jeotermal alanını konu alan beyanatlarının gerçeği yansıtmadığını ifade ederek; "Jeotermal üzerinde yaptığı rant siyasetiyle, Aydın Büyükşehir Belediyesi'ni hedef gösterip halkı yanlış bilgilendiriyor. Buradan siyasi rant umuyor. Aydınlı bir milletvekiline yakışmıyor. Sayın Erdem Aydın Milletvekili mi? Ayda mı yaşıyor kendisi? Bunu siyasi edeb içinde doğru bulmuyoruz. Orasının özel bir mülk olduğunu araştırmak ve bulmak zor değil. Aydın Belediyesine verildiğini ve belediyenin bunu Aydınlının hizmetine sunmadığıyla ilgili açıklamaları gerçek dışıdır. Bahsettiği alan yıllardır KEN KİPAŞ şirketine aittir. Hiç bir zaman Aydın Belediyesi'nin olmamıştır" dedi.

"SAYIN MİLLETVEKİLİ AYDA MI YAŞIYOR?"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Barkan Kalınomuz, CHP il binasında düzenlediği basın açıklamasıyla Ak Parti Milletvekili Mehmet Erdem'in basın çıkan Aydın Belediyesi ile ilgili açıklamalarını sert bir dille eleştirdi. Kalınomuz; "Adalet ve Kalkınma Partisi Aydın Milletvekili Mehmet Erdem'in bazı medya kuruluşlarında yer alan, 2005 yılında Yılmazköy'de bulunan bir adet jeotermal kuyusunun Aydın Belediyesine verildiği, Aydın Belediyesinin ise jeotermal kuyusunu Aydınlıların hizmetine sunamadığı şeklindeki iddiaları tamamen asılsızdır. Erdem'in gerçekleri çarpıtarak, siyasi rant çabası içinde . bahse konu alan 27 Mart 1984 tarihinde Maden Tetkik Arama (MTA) buluculuk edinim hakkı ile söz konusu kuyuya sahip olmuştur. 6 Temmuz 2011 tarihinde de MTA bu alanı KEN KİPAŞ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş'ye ihale yolu ile satmıştır. Bu alan üzerinde ekli evrak da görülebileceği gibi herhangi bir şerh bulunmamaktadır. Sayın Erdem Aydın Milletvekili mi? Yoksa Ayda mı yaşıyor?  Yaşanan süreç ve resmi evraklardan da anlaşılabileceği gibi söz konusu Jeotermal kuyusu hiç bir zaman Aydın Belediyesi'nin olmamıştır. Jeotermal Kuyu KEN KİPAŞ ELEKTRİK ÜRETİM A.Ş'ye aittir. Son derece açık bir konuda, gerçek ve doğru bilgilere ulaşmak mümkünken, Milletvekili Mehmet Erdem'in kasıtlı bir şekilde kamuoyuna yanlış bilgilendirerek, Aydın Büyükşehir Belediyesini hedef göstermesi ucuz bir siyasi rant girişimidir.

Aydın Büyükşehir Belediyesi, İlimizin Jeotermal zenginlikten faydalanmasını hiç bir zaman siyasi bir malzeme olarak görmemiş, hangi düşünce ve görüşten olursa olsun herkesin bu zenginliğimizin Aydın'a kazandırılmasına destek vermesi çağrısında bulunmuştur. Halkımızın ve Aydın'ın menfaati olan tüm konularda Aydın Büyükşehir Belediyesi olarak siyaset üzeri bir hassasiyet göstermeye çalışırken, Milletvekili Mehmet Erdem'in de siyasi rant sarmalından kurtularak aynı duyarlılıkla hareket etmesini halkımız ve Aydın'ımızın kazanımları adına talep ve temenni ediyoruz" dedi.

KALINOMUZ ÖZEL İDARE KONUSUNDA DENİZLİ'Yİ ÖRNEK GÖSTERDİ!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Barkan Kalınomuz İl Özel İdaresi'nin mal varlığının dağıtılmasıyla ilgili olarak da çeşitli iddialarda bulundu. Kalınomuz, Aydın'da belediye geçen mallardan ziyade büyük ölçüde Özel İdare çalışanlarının olduğunu vurgulayarak; "Denizli'de Özel İdare'nin bütün malları , tamamen, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne geçmiştir. Ancak bu Aydın'da böyle olmamıştır. İki büyükşehirin farkı birinin AK Partili, diğerinin CHP'li oluşu mudur? Denizli'de gerçekleşen tamamen devir işlemlerinin hukuki dayanağı nedir de bu hukuki dayanak Aydın'da uygulanamıyor? Aydın Büyükşehir Belediyesi CHP'li diye mi? Önümüzdeki günlerde CHP örgütleri olarak bir imza kampanyası düzenleyerek 'Aydın'ın Mallarının Aydınlı'da' kalmasını isteyeceğiz. Bir örnekle açıklamak gerekirse Didim Altınkum Plajı İçişleri Bakanlığı'na devredilmiştir; bunun mantığı var mı? İçişleri Bakanlığı plajla ne yapacak? Temizliğini, bakım ve onarımını vs. İçişleri Bakanlığı mı yapacak? En kısa sürede yasal yollarla hakkımızı arayacağız. İdare keyfi işler yapamaz, yaparsa da iptal davasıyla biz bunu yargıya taşıtırız, taşıyacağız da!" dedi. 

kalinomuz-(1).jpg

kalinomuz-(2).jpg

kalinomuz-(3).jpg

kalinomuz-(4).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.