Belediye’nin ’Yağmur Suyu Hattı Projesi’yle Sel Ve Su Baskınları Tarihe Karışacak

Belediye’nin ’Yağmur Suyu Hattı Projesi’yle Sel Ve Su Baskınları Tarihe Karışacak

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yağmur suyu hattı projesiyle şehirde sel ve su baskınlarının tarihe karışacağını ifade etti.Başkan Saraçoğlu, ihaleyi kazanan firmanın yetkilileriyle protokol...

Kütahya Belediye Başkanı Kamil Saraçoğlu, yağmur suyu hattı projesiyle şehirde sel ve su baskınlarının tarihe karışacağını ifade etti.

Başkan Saraçoğlu, ihaleyi kazanan firmanın yetkilileriyle protokol imzaladı.

9 milyon TL’lik projenin yaklaşık 500 günde tamamlanacağını dile getiren Başkan Saraçoğlu, "Uzun yıllardan bu yana özellikle Cumhuriyet, Yıldırım Beyazıt, Fatih ve Gaybiefendi mahallelerinin kanayan yarası haline gelmiş yağmur suyu sorununun önüne geçmiş olacağız. Yağmur suyu hattının tamamlanmasıyla birlikte yağışlı havalarda mahallede yaşanan sel ve su baskını gibi olumsuz durumlar ortadan kalkacak.Proje sayesinde bölgede yaşanan sel ve su baskını gibi olumsuzlukların tarihe gömülecek.Kütahya Belediyesi olarak, kentimizin dört bir yanındaki altyapı projelerimize durmaksızın devam ediyoruz. Son olarak hayata geçirdiğimiz yağmur suyu hattı projemiz ile de bu bölgede yaşayan hemşehrilerimizin yağmur korkusuna son vereceğiz. Toplam 21 kilometre uzunluğunda yağmur suyu hattı döşenecek. Bu sayede ana hatlar ve kolektörler döşenerek, söz konusu mahallelerin üst kısımlarında kalan mahallelerin hatları da buralara bağlanabilecek. Yağmur suyu hattı projemizin toplam maliyeti 9 milyon TL’dir. Çalışmamızı kısa bir süre içerisinde tamamlamayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı. (EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.