Bem-bir-sen Geleneksel Basın Pikniği

Bem-bir-sen Geleneksel Basın Pikniği

Belediye ve Özel İdare Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) tarafından organize edilen geleneksel basın pikniğinde basın mensupları bir araya geldi.BEM-BİR-SEN tarafından organize ed...

Belediye ve Özel İdare Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (BEM-BİR-SEN) tarafından organize edilen geleneksel basın pikniğinde basın mensupları bir araya geldi.

BEM-BİR-SEN tarafından organize edilen basın pikniği DSİ TAKK Daire Başkanlığı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi. Pikniğe birçok basın mensubu aileleri ile birlikte katıldı. Piknikte çiğ köfte yapan BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, basın mensuplarının “Çiğköftemi yapmak mı, yoksa sendikacılık yapmak mı zor?” şeklindeki esprili sorusuna, “Öyle zor bir soru sordunuz ki her ikisi de kolay” şeklinde cevap verdi. Turbay, yaptığı çiğköfteden misafirlere ikram ederek, piknik alanında bulunan misafirlerin masalarını gezdi.

Piknik sonrasında basın mensupları ve aileleri tesis içerisinde bulunan spor kortlarında oyunlar oynayarak eğlendiler.

“ÜLKEMİZ HIZLI BİR ŞEKİLDE KALKINMAKTADIR”

Basın mensuplarının “Bu sene işçi hakları açısından nasıl oldu?” sorusu üzerine Turbay, şunları kaydetti:

“Türkiye’de sendikacılık işçi, memur her iki alanda yapılmaktadır. Bu dünyada ve gelişmiş ülkelerde çalışan insanlar olarak geçmektedir. Sendikal kollarda ve hizmet kollarında bizdeki gibi ayrı bir şekilde değildir. Kalkınma özel sektörde ve yerel yönetimlerde başlıyor. Ancak Türkiye’de henüz buna karar verilmiş değil yani kalkınmayı nasıl sağlasak sosyal bir devlet mi olalım? Yoksa yönetici tüccar bir devlet mi olalım yoksa yönetici organizatör bir devlet mi olalım bu konuda biraz eksik var ileri dönemlerde bunun daha iyi olacağı kanaatindeyim. Ülkemiz hızlı bir şekilde kalkınmaktadır. Adil paylaşım olması gerekir herkese eşit davranılması gerekir. Bu eksiklikler Türkiye’de yakın bir dönemde düzeltilecektir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.