Berber: "21. Yüzyıl Türkiyesi’nin Nöbetini Tutuyoruz."

Berber: "21. Yüzyıl Türkiyesi’nin Nöbetini Tutuyoruz."

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe kalkışmasının ardından Selendililer demokrasi nöbetine 8’nci gününde de devam etti. Nöbete katılan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de, vatandaşlara hitap ett...

15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe kalkışmasının ardından Selendililer demokrasi nöbetine 8’nci gününde de devam etti. Nöbete katılan AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber de, vatandaşlara hitap etti.

Kent meydanında 8 gündür Demokrasi nöbeti kent meydanında devam ediyor. Vatandaşların her gün gece geç saatlere kadar devam ettiği nöbete katılan AK parti Manisa Milletvekili Recai Berber 21. Yüzyılın nöbetini tutuyoruz dedi.

Kent meydanındaki nöbete İlçe Kaymakamı Murat Aydın, Cumhuriyet Savcısı Egemen Sucu, Hakimler Murat Ulusan, Hamza Okan, Müftü Ramazan Arba, Ak Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer, Kadın ve Gençlik kolları yöneticileri, Belediye Eski Başkanı Muharrem Kaya, Oda Başkanları, Muhtarlar ile çok sayıda Selendili vatandaşlar katıldı.

AK Parti İlçe Başkanı Muharrem Sezer, yaptığı konuşmasında, "8 gündür devam eden demokrasi nöbetine katılan tüm Selendili hemşerilerimize teşekkür ediyorum. Gün birlik olma günü. Bu vatan bizim, daima bizim olacaktır. Onun için bu meydanı boş bırakmayacağız" dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise konuşmasında, 15 Temmuz 2016 gecesinin ülke için çok uzun bir gece ve karanlık bir gece olduğunu hatırlatarak, ’’Çok şükür ki milletimizin iradesi sayesinde, demokrasiye ve bu ülkeye sahip çıkması ile bu badireyi atlattık. Bu ülke hiç bir şeyi kolay elde etmedi. Hiç bir şey bize altın tepsi ile sunulmadı. Şu anda kent Meydanı’nda farklı siyasi partilerden, farklı görüşlerden, farklı yaşam tarzlarından kardeşlerimiz var. Bizi bir arada tutan ve bizi birbirimize bağlayan tek bir duygu var, vatan sevgisi. Hepinizden Allah razı olsun. Bu vatana sahip çıkacağız bizim başka gidecek yerimiz yok onun için gelecek nesiller için meydanları boş bırakmayacağız bizim birliğimiz kıskandılar. Nasıl bu halk meydanları çıkıyor, başka yerlerde darbe girişimi olduğu zaman halk evlere kaçıyor. Ancak bizim halkımız meydanlara iniyor işte bizim gücümüz bu halkımız o gece tankların, silahların hatta uçakların önüne atlıyor işte bu vatan sevgisidir. Bu tuttuğumuz nöbetler ile 21. Yüzyılın Türkiyesi’nin göstergesidir. Ülkemiz geçmiş dönemlerde acı darbeler yaşadı. 1960 darbesi, bir başbakan ve 2 bakanın asılmasıyla sonuçlanan bir süreç. 1980 darbesi, kardeşi kardeşe vurduran bir süreç. 28 Şubat, ötekileştiren, ayrıştıran yok sayan bir süreç. Ülke olarak bütün bu acıları yaşadık. Yıllar sonra 15 Temmuz süreci yaşandı. 15 Temmuz’u sadece bir darbe teşebbüsü olarak değil aynı zamanda bir demokrasi bayramı olarak anacağız. Milletimizin sayesinde. Milletimiz bu ülkeyi eşkıyalara teslim etmedi. Herkes bu demokrasi sınavından başarı ile geçmek için elinden geleni yapıyor meydanları boş bırakmıyor, Allah bu kalkışmacılara, bu cuntacılara karşı koyan herkesten razı olsun. Bu hainler yaptıkları bu kalkışma ile vatana ihanet ettiler. Sizlerin vergilerinizle alınan savaş uçaklarını kaldırarak halkını üzerine bombalar attılar. Böyle bir zulüm, böyle bir ihanet, Türk siyasi tarihinde görülmediği gibi dünyada da görülmemiştir. Düşmanın bile atmadığı, milletin iradesi olan Meclis’e bu hainler bomba attılar, yazıklar olsun diyerek bunlar hak ettiği cezayı fazlasıyla çekecek kimsenin şüphesi olmasın inlerine kadar inilecek onun için temizlik bitene kadar meydanlarda olacağız" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.