Bergama kadını ekmeğini fileden çıkarıyor

Bergama kadını ekmeğini fileden çıkarıyor

İzmir’in Bergama ilçesinde Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde açılan kursta kadınlar file yapmayı öğrenerek ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.Bergama Belediyesi Strateji Geliştir...

İzmir’in Bergama ilçesinde Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi bünyesinde açılan kursta kadınlar file yapmayı öğrenerek ev ekonomilerine katkıda bulunuyor.

Bergama Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü öncülüğünde kurulan kooperatifte yaklaşık 20 kadın, Kurs Öğretmeni Muzaffer Taşçı eğitmenliğinde açılan kursta çok kısa bir süre içerisinde file yapmaya öğrenerek ekonomik kazanç elde etmeye başladı. Emekli banka müdiresi olduğunu ifade eden eğitmen Muzaffer Taşçı, “15 yıldır dede mesleğim olan bu file sektöründe ev hanımlarına istihdam yaratmak ve kadınlarımızda atıl olan o enerjiyi üretime katmak için emek vermekteyim. Bergama Belediyesine bağlı Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin kadınlarımıza istihdam yaratmak ve meslek öğretmek amaçlı projelerine katkı sağlamak için buradayım “ diye konuştu.

Proje kapsamında Bergama’da daha fazla kadına istihdam sağlamayı hedeflediklerini belirten Taşçı, böylece kadınların üretime daha fazla katkı sağlayacaklarını ifade etti.

“Hem evimin ekonomisine katkıda bulunuyor, hem de eğleniyoruz “

Kursiyer Hanife Köprü, “Bergamalıyım ve burada oturuyorum. Ev hanımıyım. İki kız çocuğum var. Boş zamanlarımı değerlendirmek için file kursuna gelmeye karar verdim. Kursta ortam çok güzel, çok güzel şeyler öğrendim. Hem evimin ekonomisine katkıda bulunuyor, hem de eğleniyoruz “ dedi.

Kursiyer Oya Kavaz ise, “File kursu var dediler bende katıldım. Kursun başlamasının üzerinden henüz 3 gün geçmesine rağmen hocamızın sayesinde çok güzel şeyler başardığımıza inanıyorum. Bizimle çünkü bayağı uğraştı. Kendisine teşekkür ediyoruz. Bergama Belediyesi öncülüğünde kurulan Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifinin yöneticilerine bize iş imkânı sağladığı için teşekkür ediyoruz. Bu kursa katılmaktaki asıl amacım arkadaşlarımla akşamları halk dansları kursuna gidiyorum. Kurs bitiminde sohbet etmek amaçlı arkadaşlarımla kahvehaneye takılıyoruz. Oğlumdan her gün kahve parası almamak için bu kursa gelmeye karar verdim. İnşallah oğluma katkıda bulunmayı hedefliyorum“ şeklinde konuştu.

İki çocuk annesi ve üç torun sahibi olduğunu ifade eden kursiyer Nuran Önerge de, “Torunlarım ile gün boyunca bir aradayım. Bergama’da Kadın Girişimcilerinin başlatmış olduğu File kursu olduğunu duydum. Ben de biraz olsun torunlardan kafamı dağıtmak amacıyla hem de ürettiğimi kazanca geçirmek amacıyla kursa katılmaya karar verdim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.