Bergama’da şehitlerimiz anısına fidan dikimi

Bergama’da şehitlerimiz anısına fidan dikimi

Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bergama Oman İşletme Müdürlüğü’nün işbirliği ile Şehit Polis Memuru Fethi Sekin anısına yapılan ‘Bal Ormanı’ alanının bakı...

Bergama Cumhuriyet Başsavcılığı öncülüğünde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ve Bergama Oman İşletme Müdürlüğü’nün işbirliği ile Şehit Polis Memuru Fethi Sekin anısına yapılan ‘Bal Ormanı’ alanının bakım ve yeni ağaçlandırma çalışmalarına yönelik etkinlik düzenlendi.

Bergama Alacalar Mahallesi’nde düzenlenen etkinliğe Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, Belediye Başkan Yardımcısı Ümit Atlam, Bergama M Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Osman Demirel, Denetimli Serbestlik Müdürü Veysi Gök, İlçe Müftüsü Hayrullah Yavuz, Orman İşletme Müdürü Turan Çığnaklı, cumhuriyet savcıları, kurum amirleri, adliye çalışanları, Alacalar Mahallesi Muhtarı Tezcan Keskin ile vatandaşlar katıldı. Ormanlık alanda, bin 500 fidan dikimi ile bin ağacın bakımı yapıldı. Bergama Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden 25 hükümlü, kamuya yararlı bir işte ücretsiz çalışma kapsamında ağaç dikimine katkı sağladı.

Bergama Cumhuriyet Başsavcısı Bilgehan Yücel, "Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüzce yapılan denetim ve takibin yanı sıra uygulanan eğitim ve iyileştirme çalışmaları ile bir şekilde toplumun normları ile uyuşmazlık yaşamış olan kişilerin yeniden toplumla buluşturulmaları ve toplumsal hayata uyum sağlamaları kolaylaştırılmaktadır. Haklarında denetimli serbestlik tedbiri uygulanan kişilerin çevre duyarlılığını geliştirmek, milli ve kültürel değerlerimize bağlılığı aşılamak adına yürütülen çalışmaların bir parçası olarak geçen yıl bu tarihte görevi başında iken şehit edilen Polis Memeru Fethi Sekin’in anısına oluşturulan bu hatıra ormanını düzenlemek ve yeni fidanları toprakla buluşturmak üzere toplandık. Yeni çalışmamızı, yıl dönümü olması münasebeti ile başta Çanakkale’de şehit olan Mehmetçiklerimiz ile aynı ruh ve azimle şimdi Afrin’de şehit olan kahraman Mehmetçiklerimize ithaf ediyoruz. Aziz hatıraları gönlümüzde ilelebet yaşayacaktır. Çalışmayı organize eden Denetimli Serbestlik Müdürlüğümüze, Orman İşletme Müdürlüğüne, katkı sunan Belediye Başkanlığına ve misafirperverlikleri nedeni ile Alacalar Köyü sakinleri ile Muhtarımıza teşekkür ederim." dedi.

Açılış konuşmasının ardından Bergama Müftüsü Hayrullah Yavuz şehitlerimizin anısına dua okudu. Fidan dikiminin ardından törene katılanlar Alacalar Köyünü ziyaret etti. Burada ziyaretçilere köy halkı tarafından hazırlanan gözleme ve ayran ikramı yapıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.