Beykoz Vakfı kapılarını yeniden açtı

Beykoz Vakfı kapılarını yeniden açtı

Yenilenen Beykoz Vakfı yeniden sanatseverlerin hizmetine sunuldu. Vakfın açılışı ise Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in katılımıyla gerçekleştirildi.Büyük bir tadilat çalışmasının ardından Be...

Yenilenen Beykoz Vakfı yeniden sanatseverlerin hizmetine sunuldu. Vakfın açılışı ise Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in katılımıyla gerçekleştirildi.

Büyük bir tadilat çalışmasının ardından Beykoz Vakfı yenilenen çehresiyle sanatseverlerin hizmetine sunuldu. Vakfın açılış törenine Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beyoğlu ilçe teşkilatı ve çok sayıda vatandaş katıldı. Törende vakfın yenilenen yüzüyle yeniden birçok faaliyete ev sahipliği yapacağına dikkat çekildi. Yıllar önce çeşitli nedenlerden dolayı etkinliklerin durduğu vakıf, Beykoz Belediyesi’ne devredildikten sonra yaklaşık 1 milyon liralık yatırımla yeniden vatandaşlara hizmet vermek için açıldı. Vakıfta 138 koltuklu tiyatro ve konser salonu, sergi, fuaye alanları, resim, tiyatro, müzik, koro, seminer sınıfları sanatseverlere hizmet vermek için yenilendi. İlçedeki engelli vatandaşların vakıfta gerçekleştirilen etkinliklerden yararlanabilmesi için vakıf binasında asansörler ve rampalar oluşturdu. Resim, tiyatro, müzik-ritm ve folklor kurslarının verildiği merkezde, çeşitli konferans ve seminerler de düzenlenecek. Vakıf içerisinde bulunan kütüphane ise bünyesine kattığı birçok kitapla vatandaşların beğenisine sunuldu. Başkan Çelikbilek de yenilenen vakfı gezerek binanın ilçe halkı için hayırlı olmasını diledi.

“Yeniledik, çok ciddi bir emek verdik”

Vakıfta gerçekleştirilecek faaliyetlerin birçok insana ulaşacağını bu anlamda yeniden hizmete başlamasının önemli olduğunu dile getiren Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “Beykoz Vakfı aşağı yukarı 20-30 yıllık bir vakıf. Sıkıntıları vardı burayı sahiplendik ve şu andan itibaren de yeniledik, çok ciddi bir emek verdik. Yatırım yaptık bunların hepsi hayırlı olsun diyorum. Önemli olan Beykoz’a bir kültür merkezi daha kazandırmaktı bundan sonra burada kültür çeşitliliğini, arkadaşlarımız görecek. Beykoz halkı burada bu farklı kültürlerle beraber çok güzel günler geçireceklerini ümit ediyorum. Öğrencilerin ders çalışması için mekanlar oluşturacaklar, kütüphanesiyle birlikte Beykoz halkının yararlanacağı bir mekan oluşturulacak. Belki üst taraftaki sosyal tesisleriyle birlikte insanları ağırlamak suretiyle Beykoz halkının arasında bir kaynaşma olmasına fırsat verecek” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.