Bilinçli tarım hareketine devlet desteği

Bilinçli tarım hareketine devlet desteği

Kütahya’nın Simav ilçesindeki çiftçilerin, bilinçli tarım yapabilmeleri ve yüzde 50 devlet desteği alabilmeleri için, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli tarafından eğitim veriliyor.Sim...

Kütahya’nın Simav ilçesindeki çiftçilerin, bilinçli tarım yapabilmeleri ve yüzde 50 devlet desteği alabilmeleri için, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü personeli tarafından eğitim veriliyor.

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından, her akşam bir köyde çiftçi bilgilendirme toplantıları yapılıyor. Tarımsal konularda bilgiler vermek amacıyla, köy odaları ve kahvehanelerde eğitim verildiğini belirten Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Tokdemir, Simavlı çiftçilerin daha fazla devlet desteği alarak üretime ve aile bütçelerine katkı sağlamalarını istediklerini belirtti. Tokdemir, “Her akşam bir köyümüze giderek, çiftçilerimize Gıda tarım ve hayvancılık Bakanlığı tarafından gönderilen 13 dakikalık bilgilendirme filminin izletiyoruz. Kiçir, Yemişli, Efir ve Söğüt köylerimizdeki sulama barajlarından istifade etmek isteyen çiftçilerimize, yüzde 50 sulama hibe desteği verilecek. 1 Mart tarihine kadar başvurularını yapmaları için, gerekli bilgileri verdik. İlçemizde kiraz üretimi yapan Pulluca ve Çakırlar köylerinde bilgilendirme toplantıları düzenledik. Tarımsal destekler hakkında çiftçilerimizi bilgilendirdik” dedi. (MEİ-EFE)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.