Bir Dönemin Vazgeçilmezi Olan ‘Küp’ Geri Döndü

Bir Dönemin Vazgeçilmezi Olan ‘Küp’ Geri Döndü

Aydın’ın Karacasu ilçesindeki çömlekçiler tarafından çeşme özelliği kazandırılarak üretilen yeni nesil küplere talep gün geçtikçe artıyor.Buzdolabının günümüzdeki kadar her eve girmediği dönemlerde ku...

Aydın’ın Karacasu ilçesindeki çömlekçiler tarafından çeşme özelliği kazandırılarak üretilen yeni nesil küplere talep gün geçtikçe artıyor.

Buzdolabının günümüzdeki kadar her eve girmediği dönemlerde kullanılan küpler boyutları küçültülerek ve çeşme özelliği kazandırılarak günümüz yaşamına uyarlandı. Değişik boyutlardaki çeşitleriyle her kesime hitap eden küpler, çeşme özelliği ile de kullanım kolaylığı sağlıyor. Doğal ve sağlıklı olmasıyla tercih edilen toprak ürünlere şekil veren ustalar ürün çeşitlerini geliştirerek pazarı hareketlendirmeye çalışıyor.

Karacasu’da çeşmeli küp üretime iki yıldır devam eden Ümit Öztürk, çeşmeli küpün yanı sıra, toprak damacana, testi, güveç ve süs eşyaları üreterek ilçe üretimine katkı sağlıyor. Yaklaşık 20 yıldır çömlekçilik yapan Öztürk, bu yıl rağbetin arttığını ifade ederken gerek internet üzerinden gerek toptancılar düzeyinde satışlarına devam ettiklerini ifade etti. Ürün hakkında bilgi veren Öztürk, “10-15-20 litre arasında değişen çeşitlerimiz var. Çeşmeli olması kullanım kolaylığı sağlıyor. Gayet de iyi soğutuyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.